Bram De Looze, Felix Henkelhausen & Eric McPherson | Vice Versa

15/10
Vice Versa

Vrijdag 15 oktober - 20.30 u.

Jazz

Zowel in de soloprojecten van Bram De Looze als in zijn samenwerkingen, staan expressiviteit, inventiviteit en creativiteit steevast centraal. Noem het gerust een onverzadigbare drang naar meer. Voor zijn nieuwe trio, laat Bram zich omringen door twee klinkende namen uit de jazzwereld, muzikanten die hij beschouwt als een verlengstuk van zijn eigen klankenwereld: de New Yorkse meesterdrummer Eric McPherson (Jackie Mclean, Andrew Hill, Pharoah Sanders, Fred Hersch) en de Berlijnse bassist Felix Henkelhausen (Jim Black, Nate Wooley, Lotte Anker).

Beide zijn compositorische meesterbreinen met uitzonderlijk grenzeloze ritmische mogelijkheden. De Looze componeerde voor dit trio een volledig nieuw repertoire.

Verwacht uitzonderlijke benaderingen, waarbij de muzikale regels voortdurend veranderen zonder daarbij aan continuïteit en dynamiek in te boeten. De keuze voor McPherson en Henkelhausen zorgt voor een interessante muzikale synthese waarbij meer traditionele jazz gecombineerd wordt met intuïtieve excursies binnen de vrije improvisatie en de hedendaagse muziek.

Bram De Looze: piano
Felix Henkelhausen: contrabas
Eric McPherson: drums

+ Support: Volpe

Met Volpe krijgt Heleen Andriessens innerlijke vos vrij spel.
In haar eigenwijze composities spelen piano, bas & drum de hoofdrol.
Het trio schildert onbestaande landschappen, met schijnbaar kinderlijke melodietjes doorweven.
Een aanstekelijke beat of een vreemd geluid kan de sfeer snel doen omslaan. Wees dus op je hoede voor deze muzikale vossenstreek!

In mei 2019 deed Volpe een eerste worp en bracht het zijn debuut uit. Je kon de groep aan het werk zien op de achterHamSessions, in de N9, op een clubconcert van het
Wilde Westen,… Volpe kreeg al wat airplay op Klara. In augustus brachten ze ‘Casper’ uit. Nu kunnen ze niet wachten om de muziek waar ze de laatste tijd op broedden live te
brengen!

Met Kobe Boon op bas & Stijn Demuynck op drums.

Heleen Andriessen: piano
Kobe Boon: double bass
Stijn Demuynck: drums

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 18 / € 16 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 14 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Ticketreservatie: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Bjorn Comhaire