Bram De Looze, Felix Henkelhausen & Eric McPherson | Invisible Silence

15/10
Invisible Silence

Vrijdag 15 oktober - 20.30 u.

Jazz

Zowel in de soloprojecten van Bram De Looze als in zijn samenwerkingen, staan expressiviteit, inventiviteit en creativiteit steevast centraal. Noem het gerust een onverzadigbare drang naar meer. Voor zijn nieuwe trio, laat Bram zich omringen door twee klinkende namen uit de jazzwereld, muzikanten die hij beschouwt als een verlengstuk van zijn eigen klankenwereld: de New Yorkse meesterdrummer Eric McPherson (Jackie Mclean, Andrew Hill, Farao Sanders, Fred Hersch) en de Berlijnse bassist Felix Henkelhausen (Jim Black, Nate Wooley, Lotte Anker).

Beide zijn compositorische meesterbreinen met uitzonderlijk grenzeloze ritmische mogelijkheden. De Looze componeerde voor dit trio een volledig nieuw repertoire.

Verwacht uitzonderlijke benaderingen, waarbij de muzikale regels voortdurend veranderen zonder daarbij aan continuïteit en dynamiek in te boeten. De keuze voor McPherson en Henkelhausen zorgt voor een interessante muzikale synthese waarbij meer traditionele jazz gecombineerd wordt met intuïtieve excursies binnen de vrije improvisatie en de hedendaagse muziek.

Bram De Looze: piano
Felix Henkelhausen: contrabas
Eric McPherson: drums

+ Support.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 18 / € 16 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 14 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Ticketreservatie vanaf 15 juni: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Bjorn Comhaire