Bram De Looze - Chris Maene Concert Grand Piano

30/09
Bram De Looze

Zondag 30 september - 18 u.

Jazz & Klassieke muziek

Begin 2018 kwam Bram De Looze met een nieuw project, dat verder bouwt op zijn laatste project met de fortepiano’s. Dit keer speelt hij op een gloednieuwe, unieke Chris Maene Concert Grand Piano. Deze vleugelpiano heeft de kracht van de moderne piano maar de warmte van zijn historische voorgangers.

Chris Maene koos De Looze als ambassadeur van dit nieuwe instrument voor de Jazz. Deze revolutionaire piano werd op aanvraag van Daniel Barenboim gebouwd. In dit design staan de snaren parallel i.p.v. gekruist, zoals bij een normale concertpiano tot nu toe altijd het geval was. Hierdoor wordt een transparant en superieur geluid gecreëerd, met een zeer heldere klank waar je duidelijk verschillende klankregisters van elkaar kunt onderscheiden.

Bij dit project heeft De Looze zich laten inspireren door zowel commerciële muziek als hedendaagse muziek als oude klassieke pianoliteratuur. Dit varieert van Bach, Stravinsky tot Ornette Coleman, Monk tot Jason Moran en Steve Lehman.

Met dit gloednieuwe project speelde De Looze reeds in de Handelsbeurs (Gent), voor een volle KAAP (Brugge) en voor een uitverkocht Flagey (Brussel).

Locatie: Wolvestraat 37
Duur: 30' - pauze - 50'
Prijs: € 16 / € 14 (-26, 55+, groepen) - korting VTPAS
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse