Bommelsfeesten 2021

Bommelsfeesten

De Bommels en Ronse laten elkaar niet los...

De Bommelsfeesten zijn een jaarlijks volksfeest in Ronse. Op de eerste maandag na Driekoningen is Ronse in handen van de Koning en Koningin van de Bommels. Dit koningspaar is dan drie dagen "baas" over de stad en ontvangt de stadssleutel van de burgemeester. Naar aanleiding van COVID-19 en alle genomen maatregelen is het momenteel niet mogelijk de traditionele Bommelsfeesten te laten plaatsvinden.

De Stedelijke Raad der Bommels heeft alvast een aantal knopen doorgehakt. Dit in samenspraak met de burgemeester, alle Bommelsverenigingen, het huidig koningspaar Jens & Justine en Erejonker en Eredame Jacky & Evi.

Corona haalt een streep door heel wat Bommelsactiviteiten

Niet alleen de Bommelsstoet, ook andere Bommelsactiviteiten zullen niet doorgaan, zoals de verkiezingsavond eind november en de aanstelling van een nieuw koningspaar. Het uittredend koningspaar Jens & Justine blijft nog een jaar langer op post om over de stad Ronse te regeren. Hun afscheidsbal laat dus nog even op zich wachten.

Naast de gekende avondstoet, die jaarlijks duizenden mensen naar het centrum van de stad lokt, zal er ook geen ochtendstoet door de straten van Ronse trekken. Corona haalt eveneens een streep door het grootschalige vuurwerk op zaterdagavond.

Als de Ronsenaars niet naar de Bommels kunnen komen, komen de Bommels misschien wel naar de Ronsenaars...

De Stedelijke Raad der Bommels is druk bezig creatieve manieren te bedenken om toch een Bommelssaus te gieten over de stad Ronse. Als de Ronsenaars niet naar de Bommels kunnen komen, komen de Bommels wel naar de Ronsenaars. Maar hoe en wat veilig is, wordt momenteel volop onderzocht samen met Bommelsverenigingen en in samenspraak met de uitbaters van de horeca. De komende weken hoor je meer over de plannen...

Update 05/01/2021 => Nieuwe plannen

Meer info over de digitale Bommelsfeesten 2021 lees je hier.