Boeksprekers "Spoken word, slam poetry en muziek"

21/10
Boeksprekers Slam poetry

Vrijdag 21 oktober

Op vrijdag 21 oktober organiseert de bibliotheken van de Vlaamse Ardennen terug het literair evenement “Boeksprekers” in Ronse. Deze editie staat in het teken van “Spoken word, slam poetry en muziek”.

Op de grens tussen literatuur, poëzie en performance vind je spoken word. Slam poetry, een boksmatch met woorden of de wedstrijdvorm van spoken word.

Maak kennis met deze met voordrachtspoëzie in zijn meest pittige vorm, verwant aan hiphop & rap.

Woordkunstenaar Hind Eljadid gaat in gesprek met klinkende namen in de Slam Poetry-wereld zoals Giovanni Baudonck, Carmien Michels, Manu Moreau. Mel Ross, Sem Phi & Dj 2EZ zorgen voor de muziek.

Schrijf je snel in voor deze boeiende avond met comedy, spoken word, poëzie, theater, snoeiharde voordrachten, muziek en rijmelarij van het hoogste niveau.

Praktisch

Vrijdag 21 oktober om 20u. in CC De Ververij (Wolvestraat 37 - Ronse).
Toegang is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht n de bib of via dit formulier.

In samenwerking met Bibliotheken Vlaamse Ardennen & Literatuur Vlaanderen.

Hind Eljadid over slam poetry in 'De Afspraak'

 

De gasten

Hind Eljadid

Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. 
Met haar slam poetry beroert ze harten en roert ze gedachten. Ze won verschillende awards waaronder de VanDale spoken award in 2017, de BILL-award in 2018, de emancipatieprijs van VOEM in 2019, de El Hizrja literatuurprijs in 2020, ...
Ze schreef in 2021 met haar debuut 'Kruimeldief' het leven van haar zus en zichzelf neer.
Met haar kritische gedachtegang verovert ze woord per woord de literaire wereld.
Haar platform “zonderwolk” biedt podium aan woordkunstenaars, rappers, storytellers, comedians... Ze organiseerde in 2021 het Belgisch kampioenschap Slam Poetry en doet dit nog eens in 2022.

Giovanni Baudonck

Giovanni is een Gentse zanger, acteur, theatermaker en slam poëet met deels Mauritiaanse roots.  Sinds 2012 brengt hij diversiteit op en naast het podium door zowel in het Nederlands als in het Frans te dichten.

Carmien Michels

In 2016 won ze het Nederlands en Europees Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs. Sindsdien toert ze de wereld rond en werkt ze samen met tal van artiesten.

Van 2017 tot 2019 was ze een van de jonge auteurs in het Europese talentontwikkelingsprogramma CELA: Connecting Emerging Literary Artists. Fragmenten van haar romans, kortverhalen en gedichten verschenen in 10 talen.

Tussen trein en trip verblijft ze in Antwerpen, waar ze doceert en schrijft aan nieuw werk. Ze is de oprichter en curator van WATLAB, een collectieve werkplaats voor literaire makers in de Blikfabriek in Hoboken.

Meest recent verscheen van haar hand de verhalenbundel Vaders die rouwen bij Uitgeverij Querido, die de shortlist van de Biesheuvelprijs haalde en zowel de jury- als lezersprijs van BNG Bank Literatuurprijs 2022 won. Momenteel staat de verhalenbundel op de longlists van de Boekenbon Literatuurprijs en de Fintro Supporting Young Artists en de shortlist van de Inktaap.

Manu Moreau

Manu Moreau kwam een tiental jaar geleden op het podium terecht om mensen aan het lachen te brengen. Nadien werd hij regelmatig gevraagd als MC (Master of Ceremony)/presentator, onder meer voor You On Stage (YOS), WordWa(a)r en Mama’s Open Mic. Inmiddels is hij van geen enkel podium weg te slaan of het is om zelf in de spotlight te staan of om de shine aan anderen te kunnen geven.

Zetelt regelmatig als jurylid of presentator bij diverse slam poetry wedstrijden in België en Nederland en is vaste presentator voor het Mestizo Arts Festival. Kortom met Manu ben je uren zoet aan verhalen en ervaring delen.

Mel Ross, Sem Phi & DJ 2EZ

Mel Ross is een Engelstalige emcee uit Antwerpen, met roots in Pittsburgh, PA (USA).

Ondanks het feit dat ze al langer in de hiphopscene vertoefde, begon ze pas in 2016 aan haar eigen muzikale traject en bracht ze begin 2019 haar eerste EP, "MelRoss Place" uit. Momenteel wachten we vol spanning op haar tweede release in Oktober 2022.

Geïnspireerd door de 90s boombap era van HipHop, brengt ze haar eigen interpretatie van het genre.

Haar opmerkelijke flow en opvallende persoonlijkheid maken van haar een artiest om zeker in de gaten te houden.