BL!NDMAN | ICONS - The American Minimalists

02/12
BL!NDMAN

Zaterdag 2 december - 20 u.

Klassiek

BL!NDMAN [sax], piano en e-gitaar

Minimal music is sinds de jaren 1980 een inspiratie voor Eric Sleichim. In die beginjaren van BL!NDMAN werkte Eric Sleichim voor het eerst samen met choreografen zoals Anne Teresa De Keersmaeker en Wim Vandekeybus voor wie deze muziek basismateriaal was. Vandaag vindt BL!NDMAN met zijn demarche naar vernieuwing van de oude muziek meer dan ooit aansluiting met Reich, Glass en Riley die zich in hun werken door de oudste polyfone technieken laten inspireren.

Dit repertoire brengt het publiek een nieuwe luisterervaring en laat het kennismaken met hedendaagse klassieke muziek die niet tot het geijkte repertoire behoort. De selectie van relatief bekende en minder bekende werken van dé drie iconen van de repetitieve muziek geeft het eclecticisme binnen de minimal music perfect weer en geeft bestaansrecht aan het driedubbele album dat in april uitgebracht werd door Warner Classics.

Line up

Eric Sleichim: artistieke & muzikale leiding
Tubax, e-guitar & electronics

BL!NDMAN [sax]
Pieter Pellens: sopraansax
Hendrik Pellens: altsax
Piet Rebel: tenorsax
Sebastiaan Cooman: baritonsax

Fabian Coomans: piano

BL!NDMAN geniet de steun van de Administratie voor de Kunsten van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk gewest. BL!NDMAN [sax] speelt op Selmer Paris saxofoons en D’Addario rieten.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 18 / € 16 (-26 jaar, 55+) / € 14 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Tickets: Ticketshop CCinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01 

© Danny Willems