Beloofd!-campagne

Beloofd

Mijn papa belooft niet te drinken als hij rijdt,
ook niet tijdens de Ronde van Vlaanderen!

Tijdens de Ronde van Vlaanderen 2018 zullen supporters op een positieve manier aangespoord worden tot verantwoord alcoholgebruik. In samenwerking met de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) zal er een Beloofd!-campagne zijn om bezoekers te laten beloven geen alcohol te drinken wanneer ze een wagen besturen.

Drinken en rijden, iedereen weet ondertussen wel dat dat niet samen gaat. Maar in de euforie van een heroïsch sportmoment zoals de Ronde van Vlaanderen durft dat verantwoordelijkheidsgevoel al eens te vervagen. Daarom slaan de partners van de Ronde van Vlaanderen de handen in elkaar met VSV die voor de bezoekers een Beloofd!-campagne uitwerkte.

Beloofd!-pagina voor de bezoekers van de Ronde

Beloofd! is het nieuwe Vlaamse koepelconcept waarbinnen de VSV sensibiliseringscampagnes voor veilig verkeer voert. Op www.beloofd.be kan iedereen aan een geliefde beloven om zich veilig te gedragen in het verkeer. Tot nu toe werd er al campagne gevoerd rond de thema’s kinderzitjes en gsm-gebruik in het verkeer.

Op 1 april zal er op www.beloofd.be een pagina in Ronde-stijl bijkomen voor de bezoekers van de Ronde van Vlaanderen 2018. Zij kunnen er aan hun vrienden, familie, kinderen… beloven dat ze die dag geen alcohol zullen drinken wanneer ze een wagen besturen. En ze kunnen die belofte delen op sociale media.

Actie aan pendelbussen : maak kans op mooie prijzen!

De campagne wordt ondersteund met communicatie vanuit de gemeenten, op de pendelbussen en met een actie van de VSV-vrijwilligers ter hoogte van de pendelbussen. Aan Parking Plaza (Ronse), in de publiekszones van het Malanderpark (Ronse), aan de industriezone Bruwaan (Oudenaarde) en aan de publiekszone van de Kwaremont (Oudenaarde) zullen twee teams VSV-vrijwilligers de aankomende supporters aanspreken over de actie. Ze zullen vragen dat de autobestuurders hun verantwoordelijkheid nemen om iedereen veilig terug naar huis te brengen door geen alcohol te drinken en dat te beloven op de Ronde van Vlaanderen-pagina van www.beloofd.be.

Beloofd!-armbandje

De autobestuurders die de belofte doen, krijgen een Beloofd-armbandje dat hen de ganse dag aan hun belofte herinnert. Bij hun terugkeer, kunnen ze zich bij de VSV-vrijwilligers laten testen door te blazen aan een  alcoholdetectietoestel (een snuffelaar). Wie negatief blaast, mag zijn gegevens achterlaten en maakt kans op een item uit de prijzenpot:

  • 2 VIP-tickets voor de wielerklassieker De Brabantse Pijl op 11 april, geschonken door Flanders Classics
  • 5 wielertruien van Flanders Classics, geschonken door Flanders Classics
  • 1 geschenkenmand, geschonken door de stad Ronse
  • 1 boek ‘20 Mythische Vlaamse bergen’, geschonken door de stad Oudenaarde
  • 1 boek ‘100 x De Ronde’, geschonken door de stad Oudenaarde