Beeldsmederij De Maan 'Pjotr en de Wolfski'

13/10
Pjotr en de Wolfski

Zondag 13 oktober - 15 u.

Familievoorstelling vanaf 3 jaar

De klassieker ‘Peter en de Wolf’ grappig verteld en verbeeld met handpoppen op de hand van meester figurenmaker Paul Contryn, op muziek van Prokofiev.

Met een praatzieke Bruno Vanden Broecke in spitse doen als verteller. Nu eens van de wijs, dan weer wijs als een oude vos die de wolf te grazen neemt.

Alles speelt zich af op, rond en in een kleurrijke boom. Met authentieke Russische passages! Vertaald in het kleuterski. Spannend, dramatisch en humoresk.

In een vorig leven was Stef De Paepe artistiek leider van de audiofilms van Het Geluidshuis, het productiehuis achter o.a. de Heerlijke Hoorspelen en Kabouter Korsakov. Dan weet je meteen vanuit welke hoek de wind in ‘PJOTR EN DE WOLFSKI’ waait. Een familievoorstelling in de meest nobele betekenis van het woord.

“Het blijft ontroerend, hoe poppenspeler Paul Contryn – intussen al een paar decennia in het vak – zich in deze kleutervoorstelling overgeeft aan de wil van zijn eigen creaturen. Bruno Vanden Broecke leende zijn vertelstem aan deze klassieke Prokofiev-bewerking, waarin alles trefzeker is: tekst, regie en muziek.” (Evelyne Coussens – De Morgen)

Met de vertelstem van Bruno Vanden Broecke
Naar Sergej Prokofiev
Stemregie en tekst: Stef De Paepe
Naar een bewerking/concept van Fernand Verreth en Willem Verheyden
Scenografie en spel: Paul Contryn
Decor en figuren: Paul Contryn, Lieve Van Luyck en Stéphane Vloebergh

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 7 - korting VT pas
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse

© Diego Franssens