Bebloemingsactie

bloemen

Ronse in de bloemen

Op de gemeenteraad van 29 mei 2017 werd het subsidiereglement voor de bebloeming in het handelscentrum goedgekeurd. Stad Ronse profileert zich als groene stad waar het heerlijk vertoeven is. Dit groene karakter zal dan ook geïntegreerd worden in het centrum. Het integreren van groen/bebloeming kan op verscheidene manieren, maar de eenvoudigste manier is het plaatsen van bloembakken in het centrum. Om het centrum in zijn totaliteit te verfraaien werd geopteerd om in het afgebakend centrum bloembakken voor 50% te subsidiëren. Het subsidiereglement moet handelaars, bewoners en eigenaars stimuleren om mee te stappen in het project. Er werd hiervoor een bebloemingsreglement opgemaakt.

Het reglement voorziet in een subsidie voor de aankoop van bloembakken. Bij de aankoop van een bloembak, kan de handelaar en/of bewoner 50% terugbetaald krijgen. Je kan kiezen uit 2 verschillende modellen:

Pot Marie: bloembak ‘halve maan’ die tegen de gevel dient geplaatst te worden. Kleur: antracietgrijs.

Vensterbankmodel Amazone: 4 afmetingen:

  • Model 1: 60 x 25 x H22
  • Model 2: 80 x 25 x H22
  • Model 3: 100 x 25 x H22
  • Model 4: 120 x 25 x H22
    Kleur: antracietgrijs.

De bloembakken moeten geplaatst worden aan de voorgevel, zichtbaar vanop de openbare weg en dienen minstens 3 jaar te blijven staan. Om de uniformiteit te garanderen wordt enkel de antracietgrijze bloembak voorgesteld. De handelaars en bewoners kunnen meerdere bloembakken bestellen en gesubsidieerd krijgen. Uiteraard moeten de voorwaarden ten allen tijde gerespecteerd worden.

De aanplant van de bloemen zal 2 keer per jaar gebeuren door de groendienst. Onderhoud van de bloemen dient door de eigenaar of de huurder te gebeuren. Indien een handelaar of bewoner een pand huurt, dient de eigenaar steeds een schriftelijke toestemming te geven tot het plaatsen van de bloembakken die tegen de gevel bevestigd worden.

Deelnemen kan via het ingevuld terugsturen van het aanvraagformulier (prijzen zijn excl. btw). Inschrijven kan t.e.m. 31 maart 2018. Het subsidiereglement is geldig in het afgebakend handelscentrum. Wens je de bloembakken eerst te bekijken of heb je nog vragen, dan kan je steeds terecht op de dienst Lokale Economie.