Atelier Anima: trio voor piano, hobo & hoorn | Anima Eterna

10/06
Anima Eterna

Vrijdag 10 juni - 19.30 u. - UITVERKOCHT

Klassiek concert in Villa 'Te Nitterveld'

Anima Eterna gunt je met de concertreeks 'Atelier Anima' een uitzonderlijke blik in de werkplaats van het orkest. Vaste waarden uit het orkest brengen kamermuziek gesneden op de leest van Anima, telkens als vooruitblik op grotere orkestprojecten. De historische instrumenten lijken net van de draaibanken te zijn gerold, de partituren voor het eerst in eeuwen ontstoft. De muzikanten vertellen je er graag alles over. Telkens op originele locaties. De oren dichtbij de instrumenten, de verbeelding ver voorbij de horizon. Intiem, lokaal, intens. Met de geur van verse houtkrullen.

Atelier Anima landt vanaf nu ook in Ronse, dankzij een samenwerking met CC De Ververij. 

Reinecke in de muziekkamer

In de prachtig gerestaureerde villa ‘Te Nitterveld’, aan de rand van Ronses Muziekbos, bevindt zich een echte muziekkamer: dé plek waar in de eerste decennia van de twintigste eeuw de plaatselijke elite elkaar trof. Tot op vandaag staat daar de originele piano van Peter Benoit, één van Vlaanderens grootste componisten. De muzikanten van Anima Eterna palmen dit bijzondere podium graag in met muziek van Carl Reinecke. Reinecke werkte jarenlang in Leipzig als dirigent van het befaamde Gewandhausorchester. Zijn muziek is de ideale proeftuin voor de muzikanten tijdens hun zoektocht naar het instrumentarium voor het grote Bruckner-project in de zomer. Bruckners Zevende Symfonie ging immers in première in… Leipzig. Reineckes instrumenten moeten dezelfde geweest zijn die ook Bruckner toen hoorde! Reineckes trio brengt een fijn geweven dialoog tussen hobo, hoorn en piano: melancholisch, teder en indringend. Met Anima-oprichter Jos van Immerseel aan de toetsen.

Programma:
Carl Reinecke - Trio in a moll für pianoforte, Oboe und Horn, Op. 188 (1887)
Franz Liszt - Légende: St.François d’Assise, La prédication aux oiseaux (1863)

Muzikanten:
Jos van Immerseel (piano), Stefaan Verdegem (hobo) en Jean-Pierre Dassonville (hoorn)

Bereikbaarheid & parking: afspraak aan CC De Ververij, Wolvestraat 37. Stipt om 19.30 u. vertrekken de tickethouders met een shuttle naar de concertlocatie. Er kan niet geparkeerd worden aan Villa 'Te Nitterveld'. Het concert begint om 20 u.
Prijs incl. hapje & drankje: € 20 / € 7 (-26 jaar) 
Dit concert is uitverkocht.

© Koen Broos