Ataneres Ensemble | Fireworks for Clarinet

22/01
Roeland Hendrikx

Zondag 22 januari - 17 u.

Klassiek

'Fireworks for Clarinet' is een solistenconcert van de bovenste plank. Virtuoze solostukken op klarinet, vertolkt door niemand minder dan internationaal gerenommeerd klarinettist Roeland Hendrikx, worden afgewisseld met enkele bekende en minder bekende oorwormen voor strijkorkest.

Deze unieke samenwerking tussen het Ataneres Ensemble en Roeland Hendrikx brengt het summum van beide partijen naar boven. Voor Roeland betreft de welgekozen bezetting van deze productie een ideale verzoening tussen twee voorkeursbiotopen: Roeland koos recent immers voor een exclusieve solistencarrière, hoewel hij er tevens een grote voorliefde voor kamermuziek op nahoudt. Ook het Ataneres Ensemble, op zijn beurt, komt volledig aan zijn trekken. Dit zowel als feilloos ondersteunend begeleidingsorkest, dan wel als volwaardige zelfstandige muzikale entiteit.

Je beleeft zowel de klarinet als het klassieke strijkersensemble vanuit alle mogelijke facetten: verschillende stijlperiodes en genres, maar ook de nauwkeurige afwisseling tussen virtuositeit en ingetogenheid, maken van dit nieuwjaarsconcert een ware muzikale caleidoscoop!

Programma: 5 Bagatelles - G. Finzi / Serenade deel 1 - J. Suk / Concerto in c - D. Cimarosa / Elegia & Scherzo - P. Swerts / Liebeslieder-Walzer - J. Brahms / Hongaarse Dans nr. 1 - J. Brahms / Czardas - V. Monti / Klezmer Dances 3 - G. Frost

Ataneres Ensemble

Het Ataneres Ensemble is een jong, professioneel strijkorkest met roots in Leuven. Naast het gevestigde strijkersrepertoire richt het ensemble zich op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen. Het orkest staat onder de artistieke leiding van violist Wim Spaepen en werkt geregeld samen met gerenommeerde solisten en dirigenten.

Roeland Hendrikx is een van de meest toonaangevende Belgische klarinettisten van het moment. Hendrikx was jarenlang klarinetsolo bij het Nationaal Orkest van België, maar in 2017 koos hij resoluut voor een loopbaan als solist, al blijft hij een gepassioneerd pleitbezorger van kamermuziek. Hendrikx wordt internationaal geprezen voor zijn feilloze techniek en intuïtieve communicatie, die in dienst staan van een zo welluidend en sprekend mogelijk klankbeeld, wars van gekunsteldheid en cerebraliteit.

  • Locatie: Wolvestraat 37
  • Prijs (incl. gratis drankje achteraf): € 18 / € 16 (-26 jaar, 55+) / € 14 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1) 
  • Tickets: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Sonja Sleurs (Ataneres Ensemble), Diego Franssens (Roeland Hendrikx)