Aspen Label Night | Porous Structures & Co - i.s.m. JazzLab

27/11
Porous Structures

Zaterdag 27 november - 20 u. - triple bill

Jazz

Brede waaier voor fijnproevers

Geen band deze keer, maar een label. Aspen Edities is een klein, onafhankelijk platenhuis - opgericht door muzikanten Ruben Machtelinckx en Niels Van Heertum, samen met schrijfster Sanne Huysmans - dat zich op de kaart gezet heeft met prachtig vormgegeven releases. De muziek beweegt tussen jazz en improvisatie, hedendaagse klassiek, pop- of folkinvloeden, en elektronica. De releases worden steevast enthousiast onthaald in binnen- en buitenland. Deze label night combineert vaste waarden met extra combinaties van muzikanten uit de dichte en iets minder dichte omgeving van Aspen.

Zo’n vaste waarde is Porous Structures, een kwartet van gitarist Ruben Machtelinckx met Bert Cools (gitaar), Toma Gouband (percussie) en Joachim Badenhorst (rieten). Hun muzikale interactie is intens, maar beheerst en losgekoppeld van het grote gebaar. In hun fijnzinnige weefwerkjes en grillige dromerijen krijgen alle klanken een gelijke impact.

De muziek kan daarbij volop ademen en is geënt op stilte. Niet spelen is immers geen gebrek aan klank, maar een moment met potentieel, een ruimte gevuld met spanning en mogelijkheden. Van die insteek maakt dit kwartet een kracht, trouw aan het credo dat het album siert: “We become aware of the void as we fill it.”

In tijden waarin verstilling uitgegroeid is tot een luxe, is Porous Structures niet minder dan een revelatie. In 2020 ontving Porous Structures de Klara Award voor Beste Belgische jazz cd.

Line-up:
Porous Structures 
Niels Van Heertum solo
Karl Van Deun solo

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 14 / € 12 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 10 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 4 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Ticketreservatie: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01