ART GHENT RONSE (a total performance)

21/05 > 06/06
Ben Benaouisse

Kunstenaar Ben Benaouisse startte een aantal maanden geleden in Gent in een winkelpand een bijzonder project op: Art Ghent.

Kunstenaars werden uitgenodigd om hun werk te tonen in een sfeer van artistieke dialoog en ontmoeting. Het werd een gigantisch succes ten gevolge waarvan hij met zijn project verhuisde naar het SMAK Gent waar het project op 2 mei intensief werd beëindigd. Ben Benaouisse werd enthousiast onthaald door kunstenaars omdat hij het voor vele kunstenaars mogelijk maakte om hun werk te tonen in een ruimte en daarover in gesprek te gaan met Ben, andere kunstenaars en publiek.

Ben Benaouisse had al langer het idee om het project voort te zetten in andere steden. We zijn daarom heel vereerd om Ben met zijn project Art Ghent Ronse te mogen ontvangen in cultuurcentrum De Ververij Ronse!  Ben wil vooral in dialoog gaan met geïnteresseerde kunstenaars van Ronse en erbuiten en onderzoekt op dit moment hoe het project vorm kan krijgen in Ronse. 

Daarom roepen we luid alle enthousiaste kunstenaars op om snel een eerste dialoog te voeren met Ben Benaouisse per mail via artghent.ronse@gmail.com!

Dit is de start van een spannend experiment! We verwachten dat vele kunstenaars de kans zullen grijpen om hun werk te tonen in de unieke ruimte van het cultuurcentrum De Ververij Ronse!

Met dank aan Ben Benaouisse, kunstenaar/curator.

Praktisch

Binnenbrengen kunstwerken

Kunstenaars kunnen - in overleg met Ben Benaouisse - de geselecteerde werken binnenbrengen bij CC De Ververij op:

- vrijdag 14 mei tussen 16 en 20 u.
- zaterdag 15 mei tussen 10 en 17 u.
- zondag 16 mei tussen 10 en 17 u.

Vanaf 17 mei krijgen de reeds aanwezige werken hun plaats in de tentoonstellingsruimte van het cultuurcentrum. Kunstenaars kunnen doorlopend contact opnemen met Ben om deel te nemen aan het project. 

Contacteer Ben Benaouisse via artghent.ronse@gmail.com

Bezichtigen van de tentoongestelde werken

De tentoonstelling loopt van vrijdag 21 mei t.e.m. zondag 6 juni.
De toegang is gratis, maar vooraf reserveren is noodzakelijk.
Locatie: CC De Ververij, Wolvestraat 37, 9600 Ronse
Openingsuren: vrijdag van 16 tot 20 u., zaterdag en zondag van 10 tot 17 u.

Vooraf inschrijven verplicht via dit inschrijvingsformulier.