App Coronalert

App Coronalert

Hoe werkt Coronalert?

Was je in contact met een besmet persoon? Zat je bijvoorbeeld samen op de trein, op de metro of op café? Was de afstand minder dan 1,5 meter en duurde het contact langer dan 15 minuten? 

Dankzij Coronalert kun je automatisch een waarschuwing krijgen als je in contact kwam met een besmette persoon. Tenminste als de andere persoon ook Coronalert gebruikte toen jullie in contact kwamen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Je weet niet wie het is en niet waar of wanneer er contact was, maar wel dat er een risico op besmetting is.

Laat je een coronatest afnemen? Dan kan je het resultaat direct op je smartphone ontvangen. Zo ben je meteen op de hoogte en kan je sneller je voorzorgen nemen om anderen te beschermen als je positief test. Laat de code van je app registreren wanneer de arts de test voorschrijft, of voer zelf je testcode in.

Hoe gebruik je Coronalert?

1. Download de app via je gebruikelijke app store.
2. Installeer de app en geef toestemming om Bluetooth te gebruiken. 
    Bekijk hier hoe je de app installeert.
3. Check regelmatig je meldingen; zo bescherm je jezelf en de anderen.

Alle info via >> www.coronalert.be

Anoniem en veilig

Coronalert weet niet wie je bent, waar je bent, of met wie je contact hebt. De app beschermt je privacy. Als je Coronalert installeert, dan geef je je telefoon de toestemming om via Bluetooth anoniem codes uit te wisselen met anderen. Op Android-toestellen vraagt Coronalert ook om je locatiedienst aan te zetten. Android heeft dit nodig om de Bluetoothfunctie te laten werken. Wees gerust, Coronalert heeft geen toegang tot jouw locatie-informatie. De geheime codes worden 14 dagen lokaal opgeslagen op je telefoon. Alleen als je volgens een Covid-19-test besmet blijkt, kun je je codes delen voor de periode dat je besmettelijk was en krijgen mensen waarmee je in nauw contact  kwam een hoogrisicocontact melding in hun app.

Wat doe ik bij een hoogrisicocontact?
Gebruik je Coronalert en heb je een melding gekregen van een hoog risico? Dan raden we je aan om preventief in quarantaine te gaan en je te laten testen. Wees aandachtig voor symptomen zoals vermoeidheid, koorts, droge hoest, hoofdpijn, verlies van smaak of reuk …

  • Heb je symptomen?
    Neem contact op met je huisarts en vermeld dat het om een vermoeden van Covid-19 gaat. De arts zal je symptomen evalueren en indien nodig een Covid-19-test afnemen of voorschrijven.
  • Heb je geen symptomen?
    Contacteer de contactopsporing telefonisch op 02 214 19 19. Vermeld dat je Coronalert gebruikt en dat je een waarschuwing kreeg voor een hoogrisicocontact.

Registreer je coronatest en krijg je resultaat meteen op je app
Laat je je testen op corona? Ga in de app naar ‘ik wil een test doen’. Hier vind je een testcode van 17 cijfers die je aan je huisarts of in het ziekenhuis toont. Op die manier kan je je resultaat op je app ontvangen. Passeer je niet via je huisarts? Omdat je een PCR-code toegestuurd kreeg via de contactopvolging of via het Passenger Locator Form? Dan kan je zelf de testcode van je app en je PCR-testcode samen registreren via de website: www.coronalert.be/nl/coronalert-formulier/ 

Wat met je coronatestresultaat?
Laat je je testen op Covid-19? Dan gebeurt dat natuurlijk niet anoniem. Je bent wel beschermd door het medisch geheim.
Voor de terugbetaling is je inschrijvings nummer bij de sociale zekerheid (INSZ) nodig.
Als we de testcode van je app toevoegen krijg je de resultaten van je test ook via je app toegestuurd. Maar ook dan komt er geen persoonlijke informatie in de app terecht.

Coronalert installeren