Alon Sariel & Vincent Lhermet | Folk Airs and Tunes

24/10
Alon Sariel & Vincent Lhermet

Zondag 24 oktober - 19 u.

Klassiek - mandoline & accordeon

Twee instrumenten waarvan de roots in de volksmuziek liggen en twee virtuozen met een diepe passie voor hun instrument.

Alon Sariel, de eerste mandolinist ooit bekroond met het prestigieuze OPUS KLASSIK, en Vincent Lhermet, de enige accordeonist die een doctoraat behaalde aan de Sorbonne in Parijs, bundelen hun artistieke deskundigheid. Beide artiesten gaan samen op reis door verschillende tradities en culturen van Europa. Ze gaan op zoek naar een perfecte samensmelting van de klankkleuren die zo typerend zijn voor hun instrumenten. 

De accordeon en de mandoline zijn ongelooflijk veelzijdige instrumenten, die zich op vele manieren een plek verworven hebben in de moderne concertpraktijk. Solo- of kamermuziek in transcripties van werken uit de renaissance, barok en de klassieke periode, of nieuw gecomponeerde hedendaagse, avant-garde, en zelfs experimentele muziek: enkelen van de belangrijkste twintigste- en eenentwintigste-eeuwse componisten schrijven of hebben geschreven voor de mandoline of de accordeon. 

Alon Sariel en Vincent Lhermet laten het hokjesdenken achter zich en raken met een selectie van bekende en minder bekende stukken van onder andere Pablo de Sarasate, Isaac Albéniz, Arutjunjan en de Hongaarse Béla Bartók de ziel van de toehoorder.

Gustave Flaubert zei ooit: „The mandolin is indispensable for seducing...”
De accordeon bewijst dat ze een forse medeplichtige is.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 16 / € 14 (-26, 55+, combiprijs vanaf 3 voorstellingen) / € 12 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 2) / € 5 (inwoners Ronse met VT-pas cat. 1)
Ticketreservatie: Webshop Ronseinfo@ccdeververij.be of 055 23 28 01

© Marc Rodenberg, Jean-Baptiste Millot