Alex Koo Trio feat. Joachim Badenhorst / Bram De Looze

25/10
Alex Koo / Bram De Looze

Vrijdag 25 oktober - 20 u.

Jazz - double bill

Alex Koo Derudder is een jonge, opkomende Belgisch-Japanse pianist/componist die momenteel hoge toppen scheert en al meerdere keren in de prijzen is gevallen in het binnen- en buitenland. In New York vormde hij een akoestisch kamermuziektrio met twee wereldiconen uit de internationale jazzscène: Mark Turner (sax) en Ralph Alessi (trompet). Hij kreeg lovende commentaren van jazziconen zoals Kurt Elling, Kenny Werner en Brad Mehldau en studeerde bij een resem topmuzikanten. Alex heeft er al een parcours opzitten met concerten over de hele wereld.

Alex Koo: piano
João Lobo: drums
Lennart Heyndels: contrabas
Joachim Badenhorst: klarinet, sax

Bram De Looze is een jonge Belgische pianist wiens uitgesproken muzikale visie blijkt uit zowel zijn solo-pianoprojecten als door zijn samenwerkingen met internationaal vermaarde musici. Zijn oeuvre zet zijn verreikende interesses in de verf: van traditionele klassieke pianomuziek tot solo-improvisaties waarvoor hij vergeleken werd met Keith Jarrett en Jason Moran. Zijn recent solo-pianowerk draait rond improvisaties en exploraties op unieke piano's. In zijn solowerk heeft hij ook de muziek van Bach verkend in een reeks concerten in o.a. BOZAR, Concertgebouw Brugge en Handelsbeurs.

De jonge pianist speelt met internationaal gevestigde waarden zoals Joey Baron (MiXMONK) en Stéphane Galland (The Mystery of KEM), Noorse saxofonist Harald Lassen (LASSEN) en de Griekse drummer Stephanos Chytiris. Deze samenwerkingen kon hij al op verschillende Europese podia brengen, zoals North Sea Jazz Festival, La Dynamo en Duc Des Lombards.

Vanaf het begin van zijn carrière toonde Bram De Looze veel belofte, o.a. als sideman van Tony Malaby, Greg Cohen en Dre Hocevar. In 2007 stichtte hij LABtrio samen met drummer Lander Gyselinck en bassiste Anneleen Boehme. Hij behaalde zijn bachelordiploma in jazzpiano aan het Lemmensinstituut, zijn master aan het Artesis Conservatorium en kreeg een beurs om te studeren aan de New School for Jazz and Contemporary Music in New York. In 2016 ontving de pianist een SABAM Jazz Award voor Jong Talent, een prijs die hij in 2018 ook won met het trio Pentadox, waarin hij samen met drummer Samuel Ber en saxofonist Sylvain Debaissieux speelt. In 2018 ontving hij de prijs voor Jonge Belofte bij de Klara-awards.

Locatie: Wolvestraat 37
Prijs: € 14 / € 12 (-26, 55+, groepen) - korting VT pas
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse

© Robert Hansenne (foto Alex Koo)