Aftellen naar... een vernieuwde bib

Bibliotheek gesloten

>> bib gesloten van 10 mei t.e.m. 25 juni

Wie regelmatig de bibliotheek bezoekt of de sociale media van de stad Ronse volgt, zal het wellicht al opgemerkt hebben. Er wordt hard gewerkt in en aan de bibliotheek. De dames van de bib kregen de afgelopen weken al heel wat gezelschap van de mannen van de technische dienst. Ook de komende periode zal er nog veel beweging zijn. Alle werkzaamheden kaderen binnen het grote vernieuwingsproject van de bibliotheek. Niet alleen krijgen de bibliotheekruimtes een make-over, er zal ook gewerkt worden met een gloednieuw uitleensysteem. De bib zal meer dan ooit een warme, uitnodigende plek van ontmoeting, educatie, ontspanning en cultuur zijn. 

Maar voordat het zover is, zal de bib van 10 mei tot 25 juni even de deuren moeten sluiten. Op zaterdag 26 juni gaat de bibliotheek terug open voor publiek.

>> Materialen automatisch verlengd

De bibliotheek zal gesloten zijn van maandag 10 mei tot en met vrijdag 25 juni voor de overstap naar zelfuitleen en de herinrichting van enkele ruimtes in de bib. Het is in die periode niet mogelijk om de bibliotheek te bezoeken om zelf materialen te kiezen, de pc’s te gebruiken en te kopiëren. De materialen worden automatisch verlengd tot en met 17 juli (3 weken na heropening).

>> Meer uitlenen mogelijk tot aan sluiting...

Maar niet getreurd! Om iedereen te voorzien van voldoende lees-, kijk- en luistervoer tijdens de sluitingsperiode, kan je vanaf nu meer materialen uitlenen op één lenerskaart. Je kan nu 20 boeken (i.p.v. 10) en 20 strips/tijdschriften (i.p.v. 10) tegelijk uitlenen. De uitleenvoorwaarden voor de overige materialen blijven gelijk.

Afhaalbib

Wil je tijdens de sluitingsperiode nieuw lees-, kijk- en luistervoer? Bestel dan zeker jouw pakket via de afhaaldienst. Dit kan wekelijks op 2 momenten:

  • woensdag van 14u. tot 17u.
  • vrijdag van 15u. tot 19u.

- De afhaalbib is gratis voor alle leden van de bib. Een pakket aanvragen kan via volgend online invulformulier.
- Beschik je niet over internet, bel gerust en de medewerkers maken jouw pakketje klaar.
- Boeken inleveren kan ook op de momenten van de afhaalbib, maar is niet verplicht.
- De uitleentermijn wordt automatisch verlengd tot en met zaterdag 17 juli (3 weken na heropening).

Opgelet! Tijdens de sluiting kunnen de collectie non-fictie volwassenen en de strips voor volwassenen niet uitgeleend worden.
Sla dus snel je voorraad in.

Vanaf zaterdag 26 juni 9 u. is de bibliotheek terug open voor publiek.
Benieuwd naar hoe de nieuwe bib er zal uitzien? Hou dan zeker onze sociale media & website in de gaten.

Klik hier voor meer info!