Aanwerving brandweer-collega's

aanwervingen brandweer

Vlaamse Ardennen zoekt brandweer-collega's

Met de aftrap van het nieuwe schooljaar, trapt ook BVLAR in september een nieuwe aanwervingscampagne af. Zij zoeken vrijwilligers voor alle brandweerposten binnen hun brandweerzone. Als vrijwilliger combineer je je regulier werk met een sterk engagement om de maatschappij te helpen.

De brandweerzone Vlaamse Ardennen bundelt 8 brandweerposten in het zuiden van Oost-Vlaanderen: Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruisem, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Voor deze verschillende posten is de brandweerzone op zoek naar nieuwe brandweerlieden binnen het vrijwilligerskader.

Infoavond op maandag 16 oktober

Op maandag 16 oktober zal er een infoavond plaatsvinden voor de regio Oudenaarde (Kruisem, Kluisbergen, Oudenaarde en Ronse). Geïnteresseerden worden verwacht in de brandweerpost te Ronse om 19.30 u. Van daaruit worden zij naar Oudenaarde gebracht.

Meer info: www.bvlar.be/vacatures/aanwervingen

Het leven van een brandweerman

Het leven van een vrijwillige brandweerman-of vrouw is zeer gevarieerd en zit vol verrassingen. De brandweer biedt naast interventies een zeer divers aanbod aan opleidingen, werkgroepen en specialisaties aan, waarbij iedereen wel zijn gading kan vinden. De opgedane kennis kan bovendien ook gebruikt worden bij de hoofdwerkgever of visa versa, wat op zich een mooie win-win situatie is voor het professionele leven. De brandweerzone zoekt vooral geëngageerde en enthousiaste medewerkers die zich voor lange tijd willen inzetten voor de medeburger. Daarnaast moeten kandidaten houden van avontuur en open staan om voortdurend te willen bijleren. De kameraadschap tussen de collega’s en waardering van de bevolking krijg je alvast terug voor jouw betoonde inzet.

De Brandweerzone Vlaamse Ardennen is voornamelijk een organisatie met vrijwilligers, maar voor iedere prestatie (interventie, oefening, vergadering …) wordt weliswaar een vergoeding voorzien. 

Opendeurdag op zondag 1 oktober

Van 10 tot 18 u.
Veemarkt 28

Geïnteresseerden kunnen ook al eens een kijkje komen nemen tijdens de opendeurdag in Ronse op zondag 1 oktober van 10 tot 18 u. op de Veemarkt.

Meer info: opendeurdagen brandweer Vlaamse Ardennen - najaar 2023