Herbruikbare mondmaskers Ronse

mondmasker

Richtlijnen en gebruiksaanwijzing filter

Elke inwoner van Ronse (ouder dan 12 jaar) krijgt eind mei een gratis mondmasker van de stad Ronse. Het betreft een herbruikbaar model in katoen waarbij ook plaats is voor een extra filter. Aan de binnenkant van het masker is dus een opening om een extra filter te plaatsen indien je dit wenst. Dit kan een stuk van de filter zijn die je krijgt van de overheid, maar ook een koffiefilter of een stuk huishoudpapier. Snijd de filter op het juiste formaat en plaats dit in het masker. Het masker kan ook gebruikt worden zonder filter.

De mondmaskers worden huis aan huis bedeeld samen met de twee filters van de Federale Overheid. Hieronder vind je de infofiche met richtlijnen voor het dragen van het mondmasker en het gebruik van een filter. 

Klik hier voor de infofiche. (NL) - PDF

Cliquez ici pour la fiche info. (FR) - PDF

Vragen? Bel 055 23 27 11

De bedeling van de mondmaskers gebeurt door eigen personeel van de technische diensten. De masker worden huis aan huis bedeeld tussen 27 mei en 5 juni. Het kan dus gebeuren dat het enkele dagen duurt voor jouw straat aan de beurt is. Uiteraard kan er steeds iets misgaan bij het maken en bedelen van meer dan 12.500 pakjes. Heb je vragen of was er iets mis met jouw pakje? Dan kan je hiervoor steeds terecht bij het onthaal van het stadhuis vanaf donderdag 4 juni. Bel gerust naar 055 23 27 11. De medewerkers van deze dienst zoeken snel met jou naar een oplossing.