Herbruikbare mondmaskers Ronse

mondmasker Alsico

Update : 10/11/2020

Alsico schenkt 2 gratis mondmaskers per inwoner

Elke inwoner van Ronse (ouder dan 12 jaar) kreeg eind mei een gratis mondmasker van de stad. Het dragen van een mondmasker blijft dezer dagen echter van groot belang. De stad kreeg eind oktober van het Ronses bedrijf Alsico maar liefst 50.000 mondmaskers om te verdelen onder de bevolking. Elke inwoner (+12 jaar) krijgt dan ook twee gratis bijkomende mondmaskers. Heel wat collega's en vrijwilligers gingen aan de slag om alle maskers per adres te sorteren en te bedelen. Dankjewel Alsico en al deze vrijwilligers! 

Hieronder vind je de infofiche met richtlijnen voor het dragen van deze mondmaskers. 

Vragen? Bel 055 23 27 11

De bedeling van de mondmaskers gebeurt door eigen personeel en vrijwilligers. De masker worden verdeeld tussen 12 en 16 november. Uiteraard kan er steeds iets misgaan bij het maken en bedelen van meer dan 12.500 pakjes. Heb je vragen of is er iets mis met jouw pakje? Dan kan je hiervoor steeds terecht bij het onthaal van het stadhuis vanaf maandag 16 november. Bel gerust naar 055 23 27 11 voor een snelle oplossing.

Mondmaskers mei 2020

Eind mei kreeg elke inwoner reeds een herbruikbaar mondmasker van de stad Ronse. Het betreft een herbruikbaar model in katoen waarbij ook plaats is voor een extra filter. Aan de binnenkant van het masker is dus een opening om een extra filter te plaatsen indien je dit wenst. Dit kan een stuk van de filter zijn die je krijgt van de overheid, maar ook een koffiefilter of een stuk huishoudpapier. Snijd de filter op het juiste formaat en plaats dit in het masker. Het masker kan ook gebruikt worden zonder filter.

Hieronder vind je de infofiche met richtlijnen voor het dragen van deze mondmaskers en het gebruik van een filter.