Lid worden van de bib

lezertjes

Gratis lid worden 

Om gebruik te maken van de bibliotheek om materialen te raadplegen of uit te lenen, moet je lid zijn. Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Het lidmaatschap is gratis.

Hoe inschrijven?
Je kan je inschrijven aan de infobalie van de bib tijdens de openingsuren. Je gebruikt hiervoor je elektronische identiteitskaart als lenerskaart. Beschik je niet over een e-ID of een kids-ID, dan ontvang je een lenerskaart. Deze kaart is persoonlijk.

Wat moet je meebrengen? 

  • Identiteitskaart
  • Kinderen jonger dan 12 jaar worden enkel ingeschreven met toestemming van de ouders of voogd aan de hand van een door hen ondertekend inschrijvingsformulier.
  • Personen zonder vaste verblijfplaats in België betalen bij inschrijving een waarborgsom van € 12,50 die onmiddellijk wordt terugbetaald bij het beëindigen van het lidmaatschap. Gebruikers die enkel de PC's van de bib raadplegen hoeven geen waarborg te betalen.

Reglement bibliotheek

Door zich in te schrijven in de bibliotheek verklaart de lener zich akkoord met het reglement van de bibliotheek. Sinds 1 januari 2017 is een nieuw bibliotheekreglement van kracht. Dit kan je hier downloaden.