Heraanleg De Vrijheid

vrijheid verkeerscirculatie voorjaar 2019

Fase 2 : heraanleg De Vrijheid

Update : 27 december 2018

Archeologisch onderzoek: Momenteel zijn de archeologen aan het werk in de Cypriaan de Rorestraat. Vanaf 7 januari starten de archeologen in de Sint-Martenstraat (zie rode zone op het plan). 

Heraanleg: Archeologen en aannemer bleven ondanks de gure weersomstandigheden doorwerken om de timing zo goed mogelijk te respecteren. Het onderste stuk van de Sint-Martensstraat (deel tussen parking en Priesterstraat) en de aangrenzende muur van het Albertpark zijn zo goed als afgewerkt. De voegen van de kasseien moeten echter wel nog enkele dagen uitharden.

Het Sint-Martensplein (voor de Passage) zit helemaal in mager beton. Begin januari beginnen de kasseileggers met de afwerking ervan. We rekenen dat dit tot midden februari zal in beslag nemen.

De werken zullen na het bouwverlof op 7 januari hervatten met het open breken van de Sint-Martensstraat tussen de parking en broodjeszaak Baguetelle. Dit stuk wordt tegen begin april afgewerkt. De parking achter het stadhuis blijft echter bereikbaar via het Kaatsspeelplein (zie plan). We hopen op die manier de hinder zoveel mogelijk te beperken.

We herinneren er iedereen aan dat de afgewerkte site rond de Kleine Markt verboden te parkeren is. Bewoners kunnen er momenteel wel in- en uitrijden via de Schipstraat om te laden en te lossen. Parkeren in de voetgangerszone kan echter niet en zal worden beboet.

Bereikbaarheid: Al deze werken veroorzaken uiteraard heel wat hinder en zorgen er voor dat sommige handelszaken minder bereikbaar zijn. Het stadsbestuur doet dan ook een warme oproep aan de Ronsenaars om in het belang van de lokale economie toch die extra meters te maken zodat de plaatselijke handel en horeca deze moeilijke periode zo goed mogelijk kan doorstaan. De stad zal ondertussen de organisatie van evenementen in het projectgebied faciliteren en zelf ook een aantal evenementen organiseren.

De stad doet er alles aan om deze werken zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen en de hinder die hieraan verbonden is tot een minimum te beperken. Omdat de werken binnen de nabijheid van scholen gebeuren, krijgen aannemers ook steeds de vraag om geen vrachtverkeer te voorzien bij start en einde van de schooldag.

Op de hoogte blijven... 

Op deze pagina worden steeds de eerstvolgende stappen weergeven. Zo blijft je geïnformeerd over werken die worden uitgevoerd en de manier waarop het gebied bereikbaar blijft. Bewoners kunnen zich ook registreren voor de infomail die regelmatig zal worden verstuurd. Wie deze graag ontvangt stuurt een mail naar projecten@ronse.be.