Aanvraag evenement

Algemene info i.v.m. het organiseren van evenementen

Update corona 23-11-21: Besluit van de gouverneur:
Verbod op fuiven en dansfeesten die niet professioneel omkaderd zijn. Het gaat vooral om feesten van jeugdverenigingen of sportclubs. 
Het besluit gaat in vanaf vrijdag 26 november t.e.m. 26 december 2021. Meer info kan je hier vinden of op de website van de gouverneur.

Update corona 10-07-2020: Tijdelijke wijziging wat betreft heropstart evenementen en covid-maatregelen:
Wil je een evenement in Ronse organiseren?

Dan volstaat het een COVID Event Risk Model (CERM) in te vullen. Wanneer je de vragenlijst volledig hebt ingevuld, kan je een pdf downloaden. Deze pdf stuur je dan via mail naar aanvraagevenementen@ronse.be. Een aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (zoals hieronder beschreven) hoef je dus NIET meer in te vullen.

Meer info kan je hier vinden.

Wie een evenement organiseert op grondgebied Ronse is verplicht het college van burgemeester en schepenen daarvan op de hoogte te brengen. Pas na het ontvangen van deze goedkeuring kan het evenement verder in detail uitgewerkt worden.

Om het de organisator gemakkelijker te maken, heeft het stadsbestuur een aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement ontwikkeld waarop hij/zij alle relevante informatie kan invullen. Dit formulier bundelt in eerste instantie de belangrijkste gegevens die betrekking hebben op je activiteit zoals algemene contactgegevens, type evenement, het te verwachten aantal bezoekers enz…

Aanvraagformulier

Na ontvangst van het aanvraagformulier, gaan alle diensten aan de slag om voor jouw evenement het nodige te doen.

Wie vult dit formulier in?
Dit formulier moet ingevuld worden door de eindverantwoordelijke van het evenement. Deze persoon moet meerderjarig zijn en hij/zij treedt op als eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen omtrent het evenement.

Wanneer vul je dit formulier in?
Vul dit formulier in vanaf de datum dat jouw evenement vastligt en dien het ten laatste 10 weken voor het evenement in. Hou er rekening mee, dat hoe later je dit formulier invult, hoe later je eventueel jouw toestemmingen krijgt.

Aan wie moet ik het aanmeldingsformulier bezorgen?
Mail dit formulier naar aanvraagevenementen@ronse.be met duidelijke vermelding: “aanvraagformulier evenement stad Ronse ”