Discover Ronse

Fietsinzamelactie van 4 tot 9 mei

Tijdens de fietsweek van 4 tot 9 mei worden oude fietsen ingezameld die na herstelling door de wielerschool zullen gebruikt worden om in alle scholen van Ronse de kinderen te leren fietsen. Heb je dus ergens op zolder of in je tuinberging nog een oude fiets staan die je zelf niet meer gebruikt, dan kan je hem tijdens de fietsweek afgeven op alle scholen in Ronse (tijdens de schooluren). Op zaterdag 9 mei kan je tussen 10u en 12u ook oude fietsen afleveren in de stedelijke werkhuizen (Leuzesesteenweg 144).

Vanaf volgend schooljaar zal er ook een proefproject opgestart worden om de kinderen van de middelbare scholen met de fiets naar het zwembad te laten rijden i.p.v. met de schoolbus. Ook hiervoor zijn de scholen nog op zoek naar extra fietsen. Zowel kinderfietsen als fietsen voor volwassenen die mits kleine herstellingen nog bruikbaar zijn, zijn welkom.

Meer info? Duurzaamheidsambtenaar stadsbestuur Ronse, nele.defoer@ronse.be, 055/232.776

Laatste update 10 mei 2009

Jeugddienst

Grote Marijve 133
9600 Ronse

T: 055 23 94 26
E: jeugd@ronse.be

Openingsuren : Ma. - Vr. 
09u00 - 12u00
13u00 - 17u00

OPGELET : andere locaties tijdens de paasvakantie en de zomermaanden (juli -augustus)

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Jeugdraad Ronse


Stedelijk Adviesraad voor Jeugd
Plan je een evenement gericht naar jeugd of wil je een activiteit van je vereniging in de kijker zetten... laat het ons dan weten!