Energie en water

In deze rubriek wordt heel wat informatie verzameld rond zuinig energieverbruik. Naast de nodige tips en achtergrondinformatie vind je ook een heleboel links naar nuttige websites vol tips en regelgeving.

Ook water is van groot belang. We gebruiken het om te drinken, om te koken, voor onze dagelijkse hygiëne, om het toilet door te spoelen, om onze kleren te wassen, om ons huis te poetsen, voor de planten.... In de oppervlaktewateren wordt gevist; mensen zoeken de waterkant op om tot rust te komen; schepen voeren grondstoffen af en aan over het water; de zee is een fantastische vakantiebestemming... Toch is water ook bedreigend. Als de regen nog maar eens bij bakken uit de hemel valt, als de beek het water niet meer kan slikken, ...
We moeten verstandig omgaan met water, op zo'n manier dat de volgende generaties nog kunnen beschikken over drinkbaar water en over gezonde waterlopen. Dat is in essentie duurzaam omgaan met water. Het betekent dat we de waterkringloop in zijn geheel moeten bekijken. 


Nieuws

Groepsaankoop zonnepanelen

Van 31 maart - 9 mei 2017 

Zonnepanelen plaatsen is een duurzame keuze die bijdraagt aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. Bovendien is het ook een interessante investering.  Door samen naar de markt te stappen, krijg je een scherpere prijs voor de aankoop en plaatsing van zonnepanelen.

Daarom organiseert de provincie Oost-Vlaanderen voor de tweede keer een groepsaankoop zonnepanelen. Van 31 maart tot en met 9 mei kan iedereen zich vrijblijvend inschrijven. Ook zelfstandigen en KMO’s kunnen deelnemen. Na de veiling op 10 mei ontvangt iedere deelnemer een persoonlijk voorstel. Het voorstel accepteren kan tot en met 30 juni.


Lees verder >>
23 maa 2017 Doe mee met Earth Hour en doof je verlichting!
05 apr 2017 Samenaankoop zonnepanelen Provincie Oost-Vlaanderen
23 dec 2014 FARYS: vervanging loden huisaansluitingen
04 apr 2011 Gratis energieadvies

 

Milieu

Grote Markt 12
9600 Ronse

T: 055 23 27 75
E: milieu@ronse.be

 

Mobiliteit & Duurzaamheid

Nele Defoer

Stadhuis
Grote Markt 12
9600 Ronse

T: 055/232 776
E: duurzaamheid@ronse.be
E: mobiliteit@ronse.be


 

 

Premies "Wonen"

Een overzicht van alle premies bij thema's zoals "wonen", "milieu" en "water".

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Verhuizen? Regel uw factuur!

Verhuis je binnenkort en wil je starten met een correcte waterfactuur? Download hier het formulier waarmee je alle gegevens kan doorgeven.

Verhuisdocument FARYS (NL) 

Of klik door naar de website van FARYS (voorheen TMVW) voor meer informatie.

 

Waterhardheid : feiten en fabels


Klik hier voor meer informatie over de "hardheid" van het water in je buurt.