Duurzame mobiliteit

Steeds meer verkeer bevolkt onze wegen, met meer files, meer brandstofverbruik en een stijging van de CO2-uitstoot tot gevolg. De emissies veroorzaakt door het wegverkeer zijn goed voor 17,7% van de totale uitstoot in België. Bovendien is het de sector waarvan de uitstoot het snelst is gestegen, met maar liefst 29% sinds 1990. Hoog tijd dus om die stijging om te buigen, willen we in België de verplichtingen uit het Kyotoprotocol halen. Maar hoe kunnen we mobiel blijven en toch de emissies doen dalen?

 

Hieronder alvast wat meer informatie …

  • Milieuvriendelijke voertuigen
  • Energiezuinige rijstijl - ecodriving
  • Autodelen - carpoolen
  • Schoolroutekaart Ronse: veilige schoolroutes en aandachtspunten voor voetgangers en fietsers.
  • Trage wegen
  • www.slimweg.be : Gedaan met 37 sites te raadplegen, allerlei folders uit te pluizen of uren turen naar een stadsplan. Ga je te voet, met de fiets, bus, tram, trein, taxi, deel je de wagen of een combinatie van deze duurzame mogelijkheden? Dan berekent de routeplanner van 'Slimweg' voor jou de ideale route. Supersnel en helemaal gratis. De partners in Slimweg garanderen de multimodaliteit van het reisadvies: De Lijn, NMBS, Cambio, Taxistop, de Voetgangersbeweging, Fietsersbond, Autopia, FBAA, Taxifederatie, VSV en de Vlaams provincies. Organisaties die stuk voor stuk duurzame mobiliteit promoten. Slimweg staat dan ook voor ‘Van A naar B met minder CO2’. Route van deur tot deur, te voet, met de fiets, bus, tram, trein of een combinatie ervan.
  • Mobiliteitsmaatregelen binnen stadsbestuur Ronse:  om milieuvriendelijk verplaatsingsgedrag in het kader van interne milieuzorg te stimuleren, heeft elk personeelslid recht op een fietsvergoeding voor woon-werkverkeer en is er een tussenkomst voor een trein of busabonnement. Bovendien werd een dienstfiets aangekocht die gebruikt wordt voor kleine verplaatsingen binnen het stadscentrum.
  • Links

 

Laatste update 13 okt 2017

Mobiliteit & Duurzaamheid

Nele Defoer

Stadhuis
Grote Markt 12
9600 Ronse

T: 055/232 776
E: duurzaamheid@ronse.be
E: mobiliteit@ronse.be


 

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Meldpunt wegen

Weg moet hersteld? 

Via de website
www.meldpuntwegen.be kan
je gebreken aan de
weginfrastructuur melden.

Lees meer...