De woonwinkel

De Woonwinkel is geen winkel waar je zomaar een huis kan kopen maar waar je kan langskomen met alle soorten vragen rond wonen. Je kan er binnenlopen voor uitleg en raad of je kan vragen om je een beetje te helpen om problemen rond wonen op te lossen. Zit je met een vraag over je huis, moet er iets gemaakt worden of zoek je een nieuw plekje om te wonen?

De Woonwinkel is met andere woorden een laagdrempelige en herkenbare dienstverlening waar elke Ronsenaar terecht kan met elke soort vraag rond huisvesting. Op die manier ondersteunt de Woonwinkel de Ronsenaar op verschillende manieren om het recht op wonen te realiseren. De Woonwinkel is voor alle Ronsenaars toegankelijk maar heeft bijzondere aandacht voor de woonproblemen van kansarme bewoners. Daarnaast treedt de Woonwinkel op als observatorium en adviserend orgaan om de hiaten binnen het huidige woonkader vast te stellen en deze aan de beleidsinstanties te signaleren. 

De Woonwinkel maakt deel uit van het  Sociaal Huis Ronse, Oscar Delghuststraat 62. Je kan er met al je huisvestingsvragen terecht.  

In 2004 stelden de woonwinkels een missieverklaring op, waarin ze hun gemeenschappelijke doelstelling naar voor schoven:

Iedereen heeft recht op menswaardig wonen. Daarom moet iedereen beschikken over een aangepaste woning van goede kwaliteit, in een behoorlijke omgeving en tegen een betaalbare prijs met woonzekerheid. Woonwinkels helpen dit recht te verwezenlijken en hebben twee kernopdrachten:

  • mensen ondersteunen zodat ze hun behoefte aan een aangepaste woning realiseren
  • het beleid ertoe te bewegen om het woonrecht voor iedereen te verwezenlijken

 

Laatste update 31 dec 2013

Woonwinkel

Sociaal Huis
Oscar Delghuststraat 62
9600 Ronse 

Ma. - Vr. : 8u30 - 11u30

T: 055 23 50 11
F: 055 23 74 49

 

Online aanvragen vastgoedinformatie

Vraag online informatie over bestaande plannen, vergunningen, bouwinbreuken etc. van een perceel grond.

 

Omgevingsloket


Dien hier online je digitale bouwaanvraag in.

 

Premies "Wonen"

Een overzicht van alle premies bij thema's zoals "wonen", "milieu" en "water".

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Geoloket.Ronse


Klik door naar Geoloket.Ronse

 

Download