Infopunt Levenseinde

Voorafgaande zorgplanning: wilsverklaringen die het levenseinde regelen

Infopunt Levenseinde... Misschien klinkt het wat raar. Waarom zou je nu al nadenken over je levenseinde? En toch hoor je steeds vaker mensen zeggen ‘Zo zou ik niet willen leven' of ‘Ik heb mijn papieren in orde gebracht'. Meer en meer willen mensen ook vooraf - in goede gezondheid - nadenken over wat ze belangrijk vinden in het leven en bij het levenseinde. Ze zijn op zoek naar toegankelijke informatie en ondersteuning bij ethische en medische beslissingen. Bijvoorbeeld voor het geval ze dement zouden worden of om een andere reden hun wil zelf niet meer kunnen verwoorden. Ze willen zelf de regie over hun leven in handen houden, of ze willen niet dat hun naasten moeilijke beslissingen moeten nemen in hun plaats.

Infopunt Levenseinde in lokaal dienstencentrum De Hoge Winde  

In het Infopunt kan je terecht met al je vragen omtrent mogelijke beslissingen bij het levenseinde. Er wordt geluisterd naar je verhalen, vragen en bezorgdheden. Samen wordt bekeken wat voor jou de mogelijke keuzes of antwoorden zijn. Informatie en advies zijn gratis. Je kan vrij binnenlopen en hoeft dus niet vooraf een afspraak te maken.

Elke eerste vrijdag van de maand van 09u30 tot 11u30 kan je terecht in het lokaal dienstencentrum De Hoge Winde, Bredestraat 256.

Laatste update 09 nov 2015

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Sociale kaart

Zoek in de sociale kaart van Ronse de contactgegevens op van een instelling, dienst, zelfhulpgroep etc.