Gemeenschapswachten

Er zijn vijf gemeenschapswachten aan het werk op het Ronsische grondgebied. Zij hebben een belangrijke preventieve functie. De gemeenschapswachten controleren dagelijks een gedeelte van Ronse. Zij letten daarbij op allerlei onregelmatigheden zoals zwerfvuil, kapotte verkeersborden, banken of verzakkingen in trottoirs of het wegdek. Zij leggen problemen vast op foto en geven ze door aan de betrokken stadsdiensten, die op hun beurt het probleem ter plaatse aanpakken.

Sensibiliseren 

De gemeenschapswachten hebben ook een sensibiliserende functie. Ze spreken mensen aan over foutparkeren, overlast door hondenpoep, het correct opvolgen van de reglementering in verband met de Diftarcontainers of onkruid op het voetpad. Ze staan af en toe in voor de veiligheid aan de scholen. Gemeenschapswachten zijn immers door de burgemeester gemachtigd als opzichter. Dat betekent dat zij een opleiding doorlopen hebben over verkeersveiligheid en bevoegd zijn om het verkeer tegen te houden en groepen kinderen, ouderen en personen met een handicap veilig te laten oversteken.

Meldingen 

Je kunt de gemeenschapswachten altijd aanspreken als je vragen hebt over veiligheid of overlast en als je ergens melding van wilt maken. Meldingen kun je ook aan het stadsbestuur doorgeven via dit webformulier.

Fietsgraveringen 

Drie keer per jaar kun je, als inwoner van Ronse, gratis je fiets laten merken door de gemeenschapswachten.
Hier vind je de data van de volgende fietsgraveringen.
 

Wie zijn we?

Corine

Corine Vanderhelstraeten

 

Claudine

Claudine Rousseau

Jean

Jean-Ghislain Nowatzik

 

 

Terug naar boven

 

Laatste update 04 apr 2017

Preventie

Hilke Van Gijsel

Stadhuis - gelijkvloers
Grote Markt 12
9600 Ronse

T: 055 23 28 25
F: 055 23 27 18
E: preventie@ronse.be