Kinderopvang in Ronse

Net als in Vlaanderen wordt de vraag naar alle vormen van kinderopvang in Ronse groter. Ronse heeft een jonge bevolking en een stijgend geboortecijfer. Daarbij neemt de traditionele opvang door familie geleidelijk af.

Een sterk uitgebouwde kinderopvang maakt voor de stad het verschil. Het trekt jonge gezinnen aan die werk en gezin willen combineren. Het is een belangrijke randvoorwaarde in de strijd tegen de werkloosheid.

Investeren in kinderopvang en een kinderopvangbeleid is ook een basisopdracht voor het bestuur en de voorzieningen op het vlak van kinderopvang.

Bekijk onderaan in de rechterkolom (rubriek "Download") de brochure met informatie over alle initiatieven kinderopvang in Ronse.


Nieuws

Kribbe zoekt nieuwe naam

Stad Ronse organiseert al meer dan 30 jaar kinderopvang. De voorbije 2 jaar zijn er zowel binnen als buiten het gebouw een aantal verbouwingswerken uitgevoerd waardoor de capaciteit is gestegen van 46 naar 62 kinderen.

Vandaag is het Stedelijk Kinderdagverblijf op zoek naar een nieuwe, originele naam. Bij deze de oproep naar alle inwoners van Ronse om mee te helpen zoeken naar een klinkende naam.


Lees verder >>

 

Groepsopvang - Het Sprookjesbos

Oscar Delghuststraat 58
9600 Ronse

T: 055/21 65 55
E: kribbe@ronse.be

van maandag tot vrijdag:
6u30 - 18u30

zat, zon- en feestdagen:
gesloten

 

Sociaal Huis


Website Sociaal Huis Ronse.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Kinderopvang


Kinderopvang in Ronse

 

Sociale kaart

Zoek in de sociale kaart van Ronse de contactgegevens op van een instelling, dienst, zelfhulpgroep etc. 

 

OCMW Ronse

Neem een kijkje op de eigen website van het OCMW Ronse voor meer informatie.

 

Download