Ronse ♥ borsten

Het vroegtijdig opsporen van borstkanker vergroot de kans op herstel. Via het Vlaams Bevolkingsonderzoek naar Borstkanker kunnen vrouwen van 50 t/m 69 jaar zich om de twee jaar gratis en kwalitatief laten onderzoeken. In Ronse doet 43,31% dit al. Dat is goed, maar het kan nog beter.

Actiemaand : november '13

Daarom organiseert de stad ‘Ronse ♥ borsten’ tijdens de maand november. Wil je graag meer informatie, verpakt op een leuke manier? Bezoek dan de interactieve tentoonstelling in CC De Ververij of kom naar de voordracht “Het nut van vroegtijdige opsporing van borstkanker” in AZ Glorieux. Of neem deel aan de Ladies Night met filmvoorstelling ‘Brasserie Romantiek’.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek bij uw huisarts of gynaecoloog of op www.bevolkingsonderzoek.be 

 

Programma "Ronse ♥ borsten"

6 - 30 november : Interactieve tentoonstelling “Laat naar je borsten kijken” in CC De Ververij (Wolvestraat 37, Ronse). Toegang is gratis.

13 november : Infoavond in het congrescentrum van AZ Glorieux over “Het nut van vroegtijdige opsporing van borstkanker” door Dr. Dewandel en Dr. De Pauw. Ontvangst vanaf 19u30, start om 20u. Nadien volgt een panelgesprek met radiologen Dr. Dewandel en Dr. De Pauw, gynaecologe Dr. Van den Abbeele en borstverpleegkundige Greet Devos.

18 en 19 november : Een blik achter de schermen van een mammografische eenheid. Maak kennis met de werking van de radiologische dienst van AZ Glorieux. Telkens van 19u30 tot 20u. Inschrijven kan via 055/20 70 73 of machtelt.stroobants@ronse.be

21 november : Ladies Night in CC De Ververij  >> UITVERKOCHT!!!

Ontvangst vanaf 19u00, start om 19u30 met:

  • Filmvoorstelling “Brasserie Romantiek”
  • Receptie met streekproducten-proeverij
  • Voor elke deelneemster een goodiebag

 

Toegang is gratis. Hoe deelnemen? Er zijn 2 mogelijkheden:
- Je haalt je ticket af bij het lokaal dienstencentrum De Hoge Winde, Bredestraat 256.
- Je neemt deel aan de infoavond of de bezoeken aan de mammografische eenheid in AZ Glorieux en krijgt daar jouw toegangsticket voor de Ladies Night!

Opgelet: om jouw deelname te bevestigen schrijf je je na ontvangst van het ticket in via 055/20 70 73 of machtelt.stroobants@ronse.be
 

 

Laatste update 19 nov 2013

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA