Vrijwilligerswerk

In Ronse zijn heel wat vrijwilligers actief in allerlei jeugdverenigingen, culturele verenigingen of sportclubs. Maar ook het stadsbestuur kan op heel wat vrijwilligers rekenen. Zo staan tijdens de vakanties tientallen monitoren in voor de speelpleinwerking, grabbelpas, sportkampen etc. Ook de compostmeesters en de brandweermannen van Ronse zijn vrijwilligers. 

Daarnaast zijn ook heel wat vrijwilligers actief in één van de vele stedelijke adviesraden. Deze adviesraden adviseren niet enkel het stadsbestuur op beleidsmatig vlak, maar organiseren vaak ook allerhande activiteiten. 

 

 

 


Nieuws

Gezocht: Animator in het jeugdwerk
Heb je dat ook ?

Op de meest gekke plaatsen en momenten, met of zonder aanleiding stort je je op een 'prooi'. Je prooi bestaat voor het overgrote deel uit jonge mensen tussen vier en twaalf jaar, maar het is geweten dat je ook leeftijdsgenoten en zelfs oudere mensen verorbert. Hierbij ga je geen enkele moeite uit de weg om je prooi te bekoren: spelen, ravotten, verkleedpartijen, muziek, dans, theater,… noem maar op. Zelden ontkomt de prooi aan je klauwen. In heel extreme gevallen aarzel je niet om een korte broek of jurk aan te doen of om lachend in het slijk te rollen. Je beweegt je meestal in groep, wat niet wil zeggen dat je een kuddedier bent. Tijdens weekends en schoolvakanties ben je steeds te vinden in openlucht, zowel in het bos, als op het plein en overal elders waar er kansen liggen voor spel en avontuur...


Lees verder >>

 

Jeugddienst

Grote Marijve 133
9600 Ronse

T: 055 23 94 26
E: jeugd@ronse.be

Openingsuren : Ma. - Vr. 
09u00 - 12u00
13u00 - 17u00

OPGELET : andere locaties tijdens de paasvakantie en de zomermaanden (juli -augustus)

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Download