Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligersverzekering Provincie Oost-Vlaanderen

Aan alle jeugd-, sport- en socio-culturele verenigingen van Ronse

Sinds 1 juli 2007, biedt de provincie Oost-Vlaanderen een gratis verzekering voor vrijwilligers aan. De verzekering omvat de burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en rechtsbijstand.

Ook de Stad Ronse stapt mee in dit project.

Binnen onze stad zijn heel wat vrijwilligers dag in dag uit actief in het verenigingsleven, in de welzijn- en zorgsector, in milieuverenigingen en nog vele andere organisaties. Hun inzet is van onschatbare waarde.

Al deze mensen en organisaties verdienen onze waardering en steun zodat zij hun vrijwilligerswerk in de beste omstandigheden kunnen uitvoeren ook wanneer er eens iets fout loopt. Het spontane en losse karakter van vrijwilligerswerk doet ons te gemakkelijk vergeten dat er schade kan optreden door een toevallige fout van een vrijwilliger waar de organisatie of hij/zijzelf op kan aangesproken worden.

Een goede verzekering helpt organisaties en vrijwilligers om dat risico op te vangen. Daarom heeft de provincie Oost-Vlaanderen, samen met andere provincies, dankbaar gebruik gemaakt van de middelen van de Nationale Loterij om een degelijke polis voor vrijwilligers uit te werken.

Onze stad ondersteunt dit initiatief ten volle en heeft speciaal daarvoor een verzekeringsloket opgericht. Alle contactgegevens vind je hieronder.

Organisaties kunnen op een eenvoudige manier maximum 100 gratis vrijwilligersdagen aanvragen bij onze stad. Eén vrijwilligersdag betekent een verzekering van één vrijwilliger voor één dag.

Voor meer informatie en een aanvraag van de verzekering, kan je contact nemen met ons loket vrijwilligerswerk of met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Oost-Vlaanderen, 09/267 75 83 of via deze link.

Contactgegevens lokaal loket vrijwilligersverzekering:
Stadsbestuur Ronse
Tel.: 055/232 716 - 717 - 721
E-mail: bestuursadministratie@ronse.be

Laatste update 15 maa 2017

Jeugddienst

Grote Marijve 133
9600 Ronse

T: 055 23 94 26
E: jeugd@ronse.be

Openingsuren : Ma. - Vr. 
09u00 - 12u00
13u00 - 17u00

OPGELET : andere locaties tijdens de paasvakantie en de zomermaanden (juli -augustus)

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Download