Animator in het jeugdwerk

Heb je dat ook ?

Op de meest gekke plaatsen en momenten, met of zonder aanleiding stort je je op een 'prooi'. Je prooi bestaat voor het overgrote deel uit jonge mensen tussen vier en twaalf jaar, maar het is geweten dat je ook leeftijdsgenoten en zelfs oudere mensen verorbert. Hierbij ga je geen enkele moeite uit de weg om je prooi te bekoren: spelen, ravotten, verkleedpartijen, muziek, dans, theater,… noem maar op. Zelden ontkomt de prooi aan je klauwen. In heel extreme gevallen aarzel je niet om een korte broek of jurk aan te doen of om lachend in het slijk te rollen. Je beweegt je meestal in groep, wat niet wil zeggen dat je een kuddedier bent. Tijdens weekends en schoolvakanties ben je steeds te vinden in openlucht, zowel in het bos, als op het plein en overal elders waar er kansen liggen voor spel en avontuur...

Word je dit jaar 16 en herken je je in de hierboven beschreven kenmerken ? Heb je aanleg om met kinderen om te gaan ? Dan moet je beslist ANIMATOR worden !

Wie ?  Elke toffe knul of meid die dit jaar 16 wordt.
Waar ?  Een basiscursus "animator in het jeugdwerk" kan je bij heel wat erkende organisaties - die dergelijk attest kunnen afleveren - volgen. Het Stedelijk Jeugdcentrum van Ronse werkt vaak samen met V.D.S. en Lejo vzw.
Wanneer ?  Dat hangt uiteraard af van de organisatie. Uiteraard gaan deze cursussen door tijdens de schoolvakanties.
Wat kost het ?  Ook dit hangt af van de organisatie.
Het Stedelijk Jeugdcentrum komt tot 150 euro tegemoet in de deelnameprijs. Voorwaarden hiertoe zijn dat je een betalingsattest, je attest van animator kan voorleggen, én dat je stage gelopen hebt.
Meer uitleg vind je hier
Stage in Ronse ?  Binnen het gemeentelijk jeugdwerk, kan je je stage (van 2 weken) voldoen op de Speelpleinwerking Pagadders, of bij de kampen Villa Creademie
(Tijdens je stageperiode ontvang je 25 euro vrijwilligersvergoeding.)
En dan ?  Na je stage kan je je vrolijke zelf wezen binnen elke werking van het Jeugdcentrum. 
Je ontvangt hiervoor een vrijwilligersvergoeding.
Heb je zin om de groep animatoren te vervoegen, stel je dan kandidaat bij het Stedelijk Jeugdcentrum.
Meer info ? 

Jongens en meisjes die de kriebel te pakken hebben, kunnen het "aanvraagformulier vrijwilligerswerk" (hiernaast te downloaden) samen met een uittreksel uit het strafregister, in de volksmond ook wel een bewijs van goed gedrag en zeden genoemd, model 2, aan de Jeugddienst bezorgen.

Kom gerust eens je licht opsteken bij het Stedelijk Jeugdcentrum. We helpen je graag verder ! 

Laatste update 29 maa 2017

Jeugddienst

Grote Marijve 133
9600 Ronse

T: 055 23 94 26
E: jeugd@ronse.be

Openingsuren : Ma. - Vr. 
09u00 - 12u00
13u00 - 17u00

OPGELET : andere locaties tijdens de paasvakantie en de zomermaanden (juli -augustus)

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Download