Schooluitstappen in Ronse

Ronse... genieten midden in de groene heuvels.

Je zal verrast zijn als je merkt wat er in Ronse allemaal te beleven valt. Ook met je school of klas. Met de brochure "Schooluitstappen" van de diensten Sport en Toerisme krijg je een idee  hoe een schooluitstap naar Ronse er kan uitzien. Eén dag of enkel dagen... Geschiedenis, natuur, cultuur, sport en avontuur zijn in deze brochure allemaal door elkaar geweven.

Download hier de brochure "Schooluitstappen in Ronse"

Cultuur en natuur 

Ronse heeft een rijk textielverleden. In het interbellum schoten in honderden textielbedrijven in Ronse de schietspoelen heen en weer. Maak dus zeker tijd voor een bezoek aan het Must (Museum voor textiel). Een uniek museum in Vlaanderen. Combineer dit met een bezoek aan de indrukwekkende St-Hermescrypte of een leuke stadswandeling. En wat dacht je van een spannende verhalenwandeling in het Muziekbos? Ooit al gehoord van de mysterieuze Geuzentoren...?

Sport 

Ronse beschikt over een moderne sportaccommodatie met veel faciliteiten. Drie grote zalen, danszaal, polyvalente zaal, klimmuur,... Veel mogelijkheden voor de organisatie van een uitdagende sportdag.

Onspanning 

Tenslotte biedt ‘De IJsmolenhoeve', het ideale decor voor een dagje ravotten. Voederen en verzorgen van diertjes, pony-ritten of een hoog touwen-parcours zijn maar een paar van de opties waarvoor je kan kiezen. Bovendien is het prachtige Muziekbos slechts op een boogscheut van dit domein verwijderd.

De stad Ronse is ervan overtuigd dat deze waaier aan activiteiten en mogelijkheden alle leerlingen een onvergetelijke tijd kunnen bezorgen. Tot binnenkort in Ronse!

Laatste update 11 jul 2017

Sport

Sporthal 't Rosco
Leuzesesteenweg 241
9600 Ronse

T: 055 33 99 20
E: sport@ronse.be

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Ronse Run 2017


 

 

Sportdienst Ronse op Facebook


 

Download