Erfgoed in beeld : www.ronse3d.be

Dat Ronse tot na de Tweede Wereldoorlog een belangrijk textielcentrum is geweest, valt vandaag nog altijd af te lezen uit het straatbeeld. Nergens anders in Vlaanderen heeft de textielindustrie zich zo vervlochten met het stadsweefsel als in Ronse. Fabrieken, schoorstenen, koertjes en arbeiderswoningen, statige ingenieurswoningen, kleine en grote ateliers hebben samen met de rest van het patrimonium Ronse gekneed zoals we het vandaag kennen.

Vaak zit het rijke industrieel bouwkundig erfgoed verscholen achter gevels van huizen, soms is het opzichtig, artistiek, vervallen of gerenoveerd en herbestemd. Om die rijkdom toegankelijk te maken voor iedereen die in Ronse is geïnteresseerd, heeft het Ename Expertisecentrum voor Erfgoedontsluiting in opdracht van de stad Ronse een toepassing uitgewerkt die de naam "Ronse 3D" meekreeg.

Bekijk de site : http://www.ronse3d.be/

Aan de hand van foto's, 3D reconstructies, virtuele panorama's en een virtuele vlucht over de stad, maak je kennis met een belangrijk stuk van het verleden van Ronse en wordt je uitgenodigd om na te denken over de waarde ervan voor het Ronse van de toekomst.

Ook jij kan meehelpen! Heb je een verhaal te vertellen over textiel in Ronse, heb je een creatieve oplossingen gevonden om een stuk van het textielverleden een nieuwe bestemming te geven of heb je nog oude foto's of andere documenten in de kast zitten, aarzel dan niet om het Ename Expertisecentrum te contacteren. Met jouw inbreng kan Ronse 3D uitgroeien tot hét virtuele platform over het textielverleden van de stad.

Contact:

Ename Expertisecentrum voor Erfgoedontsluiting
Hoge Mote - De Biesestraat 2 - 9600 Ronse
info@enamecenter.org 

Laatste update 04 okt 2012

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Kolibri


Databank van het industriële patrimonium van Ronse

 

Ronse 3D


Vlieg in Google Earth en beleef in 3D de stad Ronse.