Erfgoeddag 2017: thema "Zorg"

Erfgoeddag : zondag 23 april 2017

Erfgoeddag 2017 staat in het teken van het thema ZORG, hieronder geven we je graag al het overzicht voor Ronse:

Bezoek aan de Kapel van de Arme Klaren en Effeta

Het voormalige Klooster der Arme Klaren te Ronse is een pareltje van Neo-Gotiek. De grote kapel dateert uit 1911. De zusters volgden de dienst vanuit de slotkapel. Een tipje van het kloosterleven wordt tijdens een bezoek opgelicht. Het houten gewelf en de authentieke muurschilderingen zijn echte blikvangers. In 1996 kochten de Broeders van Liefde het gebouw. Broeder Flor geeft met hart en ziel een korte uitleg over zijn verzorgingstehuis "Effeta" voor aidspatiënten met als enige boodschap: "Je hoort er weer bij".

Vertrekuur: 14.00 u.
Vertrekpunt: Grote Markt te Ronse
Duur: 1u30 - Gratis

Bezoek Klooster zusters van Barmhartigheid

De Zusters van Barmhartigheid is een congregatie die in 1845 te Ronse werd gesticht door Stefaan Modeste Glorieux. In deze tijd was de armoede in Ronse erg groot door de teloorgang van de linnenindustrie. Glorieux richtte een sociale werkplaats in en organiseerde tevens onderwijs voor de kinderen van de werklozen. Het Klooster, met bijhorende kapel uit 1934 zijn ware pareltjes van art deco.
Vertrekuur: 10.00 u.
Vertrekpunt: Toerisme Ronse, Bruulpark, te 9600 Ronse
Duur: 1u30 - Gratis

Cypriaan De Rorewandeling

Ronse viert in 2015 de 500ste verjaardag van de componist Cypriaan De Rore (1515 - 1565). Hij geldt als een van de belangrijkste componisten van zijn eeuw. Tijdens deze stadswandeling kom je alles te weten over ‘Il Divino'.

Vertrekuur: 14u00
Vertrekpunt: Toerisme Ronse, Bruulpark, te 9600 Ronse
Duur: 1u30 - Gratis

Inschrijven via toerisme Ronse

Laatste update 24 apr 2017

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Kolibri


Databank van het industriële patrimonium van Ronse

 

Ronse 3D


Vlieg in Google Earth en beleef in 3D de stad Ronse.