Cultuur

Op cultureel vlak heeft Ronse de ambitie om het centrum van de regio te worden. De realisatie van het nieuwe cultuurcentrum De Ververij is hier het bewijs van. Ronse wil een sterke culturele programmatie uitbouwen in een hedendaags kader.

De Cultuurdienst onder leiding van de cultuurbeleidscoördinator stelt het cultuurbeleidsplan en de actieplannen op. De dienst programmeert tentoonstellingen en podiumkunsten en beheert het cultuurcentrum De Ververij. Het zet tevens gemeenschapsvormende projecten op poten, hoofdzakelijk in wijken die tot specifiek doel hebben de ontmoeting tussen mensen te stimuleren. De dienst ondersteunt bovendien de stedelijke adviesraad voor cultuur met de diverse werkgroepen zoals : gedichtendag, Ronse Opscène, Bruulconcerten, Cypriaan De Rore, Vlaanderen Feest, Week van de Amateur-Kunsten, Ronssies, Beiaard en occasionele projecten. Hierbij hoort eveneens de subsidiëring van de erkende cultuurverenigingen. 

Contact Dienst Cultuur  

 

Openingsuren dienst Cultuur - Administratie CC De Ververij

Maandag t.e.m. vrijdag van 8.30 tot 12.00 u. en 13.30 tot 16.00 u.  
In juli en augustus: namiddag gesloten.

 

 

Cultuur

Jan Leconte

CC De Ververij
Wolvestraat 37
9600 Ronse

T: 055/232 794
E: cultuur@ronse.be

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Cultuurdienst Ronse op Facebook


 

CC De Ververij Programma


Download het programma van CC De Ververij Ronse:
>> Najaar 2017 (PDF - 14 MB)

>> Bestel je tickets

 

Kunstacademie Vlaamse Ardennen


Website KAVA

 

Download