Nieuwe parking aan sporthal 't Rosco opengesteld

/

Gratis parking met 395 plaatsen

Wie de voorbije weken ging sporten op de sportsite 't Rosco, heeft niet naast de aanleg van de nieuwe groene parking kunnen kijken. Ook de eindwerken aan de parking zijn nu achter de rug. De firma die de belijning uitvoert, heeft de laatste lijnen geverfd. Vanaf woensdag 29 juni wordt de nieuwe parking in gebruik genomen. De ingang voor de sportzone is vanaf dan langs de Leuzesesteenweg. De inrit aan de Bieststraat wordt afgesloten.

De op- en afrit via de Leuzesesteenweg, zorgt ervoor dat de sportzone beter ontsloten wordt en bezoekers niet langer verplicht zijn om doorheen de ambachtelijke zone weg te rijden. En om alle misverstanden te vermijden: de parking is nog steeds gratis. De slagbomen aan de straatkant dienen voor de veiligheid bij het uitrijden en om de parking 's nachts te kunnen afsluiten.


Lees meer >>

Waterverontreiniging Scheldekouter en wijk Decroly : dag 4

Datum: woensdag 28 juni 2016 - Bericht: nr. 2 (16.00 uur)

Zondag 26 juni werd door Farys (watermaatschappij) een verontreiniging vastgesteld in het leidingwater in een beperkt deel van Ronse (zie stratenlijst onderaan). Hierdoor was het leidingwater niet geschikt voor menselijke consumptie. Er werd een bedeling van drinkwater opgestart voor de mensen in het getroffen gebied. Deze bedeling wordt ook de komende dagen verdergezet.

De resultaten van de stalenanalyses geven een gunstige evolutie van de situatie aan. Om de toestand zo snel mogelijk effectief te normaliseren, voert Farys een intensieve spoeling en desinfectie uit van de bron tot aan de eindpunten in het lokale net. Daarom dient men ook voor enkele bijkomende straten stroomafwaarts van de oorspronkelijke voorzorgzone de bovenstaande voorschriften door te voeren. (Zie lijst onderaan dit bericht) 

Update 1 : Ondertussen voert Farys een verhoogde chlorering door voor het volledige leidingnet van Ronse. Dat om te vermijden dat de bezoedeling zich zou verder zetten in andere stadsdelen. Inwoners die chloorsmaken ruiken of proeven, moeten niet ongerust zijn. Dat is onschadelijk voor de gezondheid.

Update 2 : Het effect van de intensieve spoel- en desinfectie actie wordt bevestigd door een gunstige evolutie van de stalenanalyses. Farys houdt deze actie aan. Om het gunstig effect in de hele voorzorgzone te verzekeren, vragen ze aan de abonnees om zo snel mogelijk alle kranen in de woning open te zetten en een vijftal minuten te laten stromen. Op deze manier wordt alle stilstaand water in de leidingen vervangen.

Waterbedeling

Er wordt momenteel nog steeds een alternatieve bevoorrading voorzien van drinkwater voor de inwoners uit het getroffen gebied: 

- woensdag 29 juni van 07.00 tot 21.00 uur. 
- donderdag 30 juni van 07.00 tot 21.00 uur. 

De bedeling vindt plaats in de Elzeelsesteenweg nr. 88 (vroegere parking Gamma).

Er wordt daarbij gevraagd om in de mate van het mogelijk eigen recipiënten (lege bidons, flessen, jerrycans) mee te brengen. 

Meer info

Voor meer informatie kan u terecht op 078 / 35 35 88 of de website www.farys.be 

Mogen wij vragen deze informatie ook onder door te geven aan buren die omwille van bepaalde redenen dit bericht mogelijk niet begrijpen of lezen.

Indien u gezondheidsklachten ervaart die mogelijk gelinkt zijn aan het leidingwater raden wij aan om uw huisarts te raadplegen en dit bericht mee te nemen. 

Wij houden u op de hoogte van de verdere evolutie. Zodra het leidingwater terug voldoet aan alle normen, brengen wij u onmiddellijk op de hoogte.


Lees meer >>

EK Voetbal op groot scherm

/

1/4 finale : Vrijdag 1 juli : Grote Markt 

Wales - België (21 uur)

De Rode Duivels hebben zich met een knalprestatie tegen Hongarije geplaatst voor de 1/4e finale op het EK. Daarin staan ze tegenover Wales. Ook deze wedstrijd zal uitgezonden worden op groot scherm. Plaats van afspraak is de Grote Markt van Ronse. Welkom voor (alweer) een fijn supportersfeestje!

Gezien het huidige dreigingsniveau (3) en de verwachte opkomst zijn wel een aantal maatregelen van kracht. Alle praktisch informatie op een rijtje :

  • Er geldt een volledig parkeerverbod op de Grote Markt vanaf 16 uur.
  • Iedereen is welkom vanaf 19 uur in de zone van het grote scherm.
  • De zone van het grote scherm wordt volledig afgesloten.
  • Er zijn slechts twee toegangen tot de Grote Markt : via de Zuidstraat en Hospitaalstraat
         (De ander toegangen tot de Grote Markt worden afgesloten)
  • Aan de ingang van de zone kan / zal je gecontroleerd worden door security en politie.
  • Rugzakken, tassen, vuurwerk en andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden. 

 

Alle supporters welkom! Hopelijk volgen hierna nog 2 wedstrijden!!


Lees meer >>

Ook dit nog

Zomerregeling stadhuis 2016
21 jun 2016

Van vrijdag 1 juli t.e.m. woensdag 31 augustus schakelt de stedelijke administratie over op de zomerregeling. Dit betekent dat het stadhuis tijdens de maanden juli en augustus gesloten is op woensdagnamiddag. De diensten zijn elke werkdag bereikbaar van 8.30 u. tot 12.00 u. en elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 9.30 u. tot 11.30 u.

Het stadhuis / stadsdiensten zijn gesloten op :
- maandag 11 juli (Vlaamse Feestdag) 
- donderdag 21 juli , vrijdag 22 juli en zaterdag 23 juli (Nationale Feestdag + brug)
- maandag 15 augustus (OLV-Hemelvaart)
 

Een overzicht van alle sluitingsdagen (volledig jaar) per dienst kan je hier bekijken. 

Ook de verlofregeling en de aangepaste spreekuren van de Burgemeester en Schepenen zijn bekend.

Openbaar onderzoek RUP 'Heckensveld'
21 jun 2016

De Gemeenteraad van Ronse heeft op 30 mei 2016 het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Heckensveld' voorlopig vastgesteld. 

Het RUP 'Heckensveld' omvat een beperkte aanpassing van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan 'Stedelijk project Ninovestraat'.  Ter hoogte van de grens tussen de percelen sectie B 732/T, 721/K, 721/N en 721/M wordt de bestemming gewijzigd: de bufferstrook wordt verkleind ten voordele van de woonzone.  Er wordt teruggegrepen naar het voorstel zoals voorzien bij het ontwerp-PRUP 'Stedelijk project Ninovestraat'. Het gaat om een ontwerpplan.

Openingsuren

Stadhuis (Grote Markt 12) 

Ma
Di
Wo

Do
Vr

Za


 

  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00
13u30 - 16u00
  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00

elke 2e en 4e zaterdag
 9u30 - 11u30
(dienst Burgerzaken)

Juli / Augustus : woensdagnamiddag gesloten 

Sluitingsdagen :
Klik voor een volledig overzicht

Contact 
T: 055 23 27 11
F: 055 23 27 18
E: info@ronse.be

Stadsdiensten
Klik voor alle contactgegevens

 

Meldingen

Wil je een probleem melden? Dat kan via dit webformulier.
De bevoegde stadsdienst zal het probleem zo snel mogelijk behandelen.

 

Vacatures

De stad Ronse is steeds op zoek naar geschikte medewerkers. Iets voor jou?

Klik hier voor meer informatie over vacatures aan de stad.

 

Kies je basisschool


 

CC De Ververij


Algemene info

 

Kunstacademie Vlaamse Ardennen


Website KAVA

 

De Stadstuin


 

TIO3 Ronse


 

Kolibri


Databank van het industriële patrimonium van Ronse

 

Ronse 3D


Vlieg in Google Earth en beleef in 3D de stad Ronse.