Open Bedrijvendag 2014

/

Zondag 5 oktober 2014

De interessantste zondag van het jaar?
Open Bedrijvendag natuurlijk!

Open Bedrijvendag is het grootste eendagsevenement van België en vindt telkens plaats op de eerste zondag van oktober. In 2014 is dat op zondag 5 oktober van 10u tot 17u. Het is een evenement waarop honderden bedrijven samen de deuren openen voor het grote publiek. Zo krijg je als bezoeker de kans om te ontdekken hoe je favoriete producten gemaakt worden, hoe bedrijven tewerk gaan, waar je buurman werkt... Voor een bedrijf is het dé gelegenheid om trots te tonen wat er dag in dag uit achter de bedrijfsmuren gebeurt.

Ook Ronse doet mee ! Bij maar liefst 6 bedrijven kan je als bezoeker een kijkje nemen achter de schermen. Open Bedrijvendag start om 10 u. op de Grote Markt. Het College van Burgemeester en Schepenen zal er het startschot geven. Op de Grote Markt zullen een aantal fietsen ter beschikking staan, maar je kunt natuurlijk ook thuis met je eigen fiets vertrekken. Wie de fietsroute volgt, wordt niet enkel langs bedrijven geleid, maar kan ook genieten van de mooie uitzichten van de stad. Je kunt een plannetje met de fietsroute ophalen op de Grote Markt of bij de deelnemende bedrijven.  Van 10 tot 17 u. maken zij je graag wegwijs in hun firma.  


Lees meer >>

GP Mario De Clercq - Hotondcross

/

Zondag 12 oktober 2014

Op zondag 12 oktober wordt de wielercross ‘Grote Prijs Mario De Clercq’ gereden in de reeks van de Bpost Bank Trofee. Dit evenement vindt plaats op de terreinen molen ‘Ten Hotond’, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen.

Shuttle-bussen brengen de supporters vanuit Ronse tot vlak bij het parcours. Wie te voet wil gaan kan de wagen op parking Delhaize of parkings langs de C. Snoecklaan achterlaten en via de Fiertelmeers of Kapellestraat naar het wedstrijdparcours gaan. Meer info: www.ronsekoerst.be


Lees meer >>

Afschakelplan elektriciteitsschaarste

/ Burgers en overheden stellen zich vragen bij de zekerheid van energiebevoorrading in een periode van strenge winterkou. Een elektriciteitstekort ontstaat wanneer er geen evenwicht is tussen verbruikte energie en opgewekte energie.

Om het evenwicht te herstellen, beschikken de federale overheid en transportnetbeheerder Elia over een aantal middelen, gaande van gewone bewustmaking van de consument tot activering van het afschakelplan. Hierbij worden bepaalde gebieden gedurende een korte periode zonder stroom gezet. Ook een (heel klein) deel van Ronse is hierbij betrokken. 

Afschakelplan: lijst van hoofdgemeenten en straatnamen

Op het grondgebied van Ronse zijn enkel de straten Ten Houte, Holleweg en Schorissesteenweg (mogelijks) betrokken. Deze 3 straten staan ingepland in fase 3.


Lees meer >>
More tips on UIT in VlaanderenPowered by Cultuurnet Vlaanderen

Binnenkort in Ronse

Alle activiteiten

Ook dit nog

Foto-oproep Ronse Uw Stad
25 sep 2014

Elk jaar valt in de maand december het boekje 'Ronse Uw Stad' bij elke Ronsenaar in de bus. 'Ronse Uw Stad' is het gratis infomagzine van de stad Ronse vol informatie over de werking en samenstelling van het stadsbestuur, adressen van de stadsdiensten, verenigingen enz.

Het magazine wordt elk jaar geïllustreerd met mooie foto's van de omgeving, gebeurtenissen of gebouwen van Ronse. Ook dit jaar doet de communicatiedienst van de stad een oproep naar de inwoners om verrassende, ontroerende of bijzondere foto's op te sturen. De mooiste foto's worden in het magazine gebruikt. 

Verbijsterende bijen: één bloembol kan bijenlevens redden
01 sep 2014

Haal je zakje krokusbollen!

De actie verbijsterende bijen voor de Oost-Vlaamse inwoners gooit het dit jaar over een andere boeg. De Provincie Oost-Vlaanderen vraagt nog steeds de inzet van haar inwoners om het bijenbestand te helpen. Niet meer met het inzaaien van een specifiek bloemenmengsel in het voorjaar, maar wel door krokusbollen te planten in het najaar (oktober tot december).

Ronse op Twitter

Openingsuren

Stadhuis (Grote Markt 12) 

Ma
Di
Wo

Do
Vr

Za


 

  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00
13u30 - 16u00
  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00

elke 2e en 4e zaterdag
 9u30 - 11u30
(dienst burgerzaken)

Juli / Augustus : woensdagnamiddag gesloten 

Sluitingsdagen :
Klik voor een volledig overzicht

Contact 
T: 055/232 711
F: 055/232 718
E: info@ronse.be

Stadsdiensten
Klik voor alle contactgegevens

 

Meldingen

Wil je een probleem melden? Dat kan via dit webformulier.
De bevoegde stadsdienst zal het probleem zo snel mogelijk behandelen.

 

Ronse Run 2014


 

Open Bedrijvendag


 

Vacatures

De stad Ronse is steeds op zoek naar geschikte medewerkers. Iets voor jou?

Klik hier voor meer informatie over vacatures aan de stad.

 

CC De Ververij


Algemene info

 

CC De Ververij Programma


Download hier het programma najaar 2014. Opgelet : 23 MB!

 

KAVA


Website KAVA

 

De Stadstuin


 

TIO3 Ronse


 

Ronse 3D


Vlieg in Google Earth en beleef in 3D de stad Ronse.

 

Kolibri


Databank van het industriële patrimonium van Ronse