Textielfestival: 'Connected/Disconnected'

Zaterdag 23 september t.e.m. zondag 8 oktober

Vrijdag 22 september : Opening Tentoonstelling

18u30 – 19u30 : Performance ‘Liquid Tarpaulin Blue’ door Marie Julia Bollansée. Deze performance is een trage voettocht over de site rond de Ververij.

20u tot 22u : Vernissage

Tentoonstelling i.k.v. het Textielfestival

‘Connected/Disconnected’ verwijst naar de verbinding van beeldelementen met elkaar en met de ruimte of de loskoppeling ervan. Het staat ook op de wijze waarop individuen zich ten opzichte van elkaar, de gemeenschap en de ruimte gedragen. Verbonden of in isolement.

In de politiek, het dagelijkse leven en ook in de kunst ontwaren we een vorm van ‘loskoppeling’ en desoriëntatie door de globalisering en verregaande digitalisering. De vluchtige netwerkcultuur doet de behoefte groeien naar meer diepgaande één-op-één contacten, de opgelegde abstracte vormgeving in onze leefwereld veroorzaakt een verlies aan verbinding met onze tactiele leefwereld en doet de interesse in textiel en handwerk toenemen, omdat we de communicatie met een textuur missen.

Deelnemende kunstenaars : Marie Julia Bollansée, Laura Caroen, Louise Delhaye, Leda De Voldere, Sanne De Wolf, Disarming Design From Palestine, Marijs Kempynck, Alioum Moussa, Joanna Reuse, Golnesa Rezahneshad & Manoeuvre, Maarten Vanden Eynde, Manoeuvre/Ada Van Hoorebeke, Maartje Fliervoet/Participants, Emma Van Roey.

Curator van deze tentoonstelling is Isabelle De Baets (kunsthistorica U-Gent). Ze publiceert over actuele kunst, gender, textiel en het sociale weefsel. Sedert 2000 is ze freelance kunstrecensente voor diverse kunsttijdschriften en gastdocente aan de School of Arts/ KASK in Gent.

Locatie : Wolvestraat 37
Gratis toegang - te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 u.

Vernissage op vrijdag 22 september van 20 tot 22 u.
Iedereen welkom!

Laatste update 11 sep 2017

Cultuur

Jan Leconte

CC De Ververij
Wolvestraat 37
9600 Ronse

T: 055/232 794
E: cultuur@ronse.be

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Cultuurdienst Ronse op Facebook


 

CC De Ververij Programma


Download het programma van CC De Ververij Ronse:
>> Najaar 2017 (PDF - 14 MB)

>> Bestel je tickets

 

Download