Hathor Consort - Lachrimae

Dans en renaissancemuziek 

Vrijdag 10 november - 20 u. 

Het Hathor Consort werd door Romina Lischka in 2012 opgericht. Het wil consortmuziek uit de renaissance en barokperiode in verscheidene instrumentale bezettingen uitvoeren. De viola da gamba dient steeds als uitgangspunt. Tussen Dowlands pavanes door horen we Annelies Van Parys' Interludes, een werk dat ontstond in opdracht van het Hathor Consort. De onwereldse spanningsboog die doorheen Dowlands pavanes loopt, wordt door Van Parys' tussenspelen van bevreemdende omwegen voorzien: van loutering naar vertwijfeling.
 
Het Hathor Consort koos ervoor om aan deze raadselachtige, vijfstemmige weemoed een zesde stem toe te voegen in de vorm van het lichaam van Rosas-repetitor en danseres Femke Gyselinck. Zij liet zich inhoudelijk inspireren door Flow my Tears: haar bewegingen kan men lezen als een choreografische verbeelding van de emoties die dit donkere gedicht oproept.
 
Locatie : Wolvestraat 37
Prijs : € 15/ € 13 (-26, 55+, groepen) - korting VT Pas
Info en reservatie : info@ccdeververij.be of 055 232 801
Tickets online : https://webshopronse.recreatex.be/
 
 

Laatste update 22 jun 2017

Cultuur

Jan Leconte

CC De Ververij
Wolvestraat 37
9600 Ronse

T: 055/232 794
E: cultuur@ronse.be

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Cultuurdienst Ronse op Facebook


 

CC De Ververij Programma


Download het programma van CC De Ververij Ronse:
>> Najaar 2017 (PDF - 14 MB)

>> Bestel je tickets

 

Download